Вчера беше исторически ден. Това беше инвестиция в бъдещето. Не

...
Вчера беше исторически ден. Това беше инвестиция в бъдещето. Не
Коментари Харесай

Македонският външен министър: Вчерашният ден беше исторически, променихме бъдещето

Вчера беше исторически ден. Това беше инвестиция в бъдещето. Не можем да променим географията и историята, само че можем да променим бъдещето и тъкмо това направихме. Това сподели министърът на външните работи на Македония Никола Димитров на Пленарната среща на Конференцията на комисиите по европейски въпроси на парламентите на Европейски Съюз, оповестява " Фокус ". " Инвестирахме в другарство с Гърция, в бъдеще, построено върху съгласие и взаимно почитание ", съобщи той.

Донякъде това изискуем на поддръжката на българските ни другари, с контактите и управлението на министър ръководителя Борисов и министър Захариева “, уточни Никола Димитров. „ Не постоянно някой от Западните Балкани, без значение дали претендент или член на Европейски Съюз, има опция да приказва пред КОСАК. Много съм разчувствуван, тъй като родината ми минава през дни и месеци, които ще останат в историята “, разяснява външният министър на Македония. „ Оказахме се остров към страни членки на Европейски Съюз. Мигрантската рецесия потвърди, че сигурността на района е неразделна част от общата европейска сигурност “, разгласи Никола Димитров.

„ Преживяхме политическа рецесия и сме приели доста съществено максимата в никакъв случай да не се пропиляват опциите “, посочи македонският външен министър. „ Бързаме освен поради личната си страна, а поради ползите на целия район “, разяснява той. „ Опитваме се да станем по-привлекателни за Европа от икономическа позиция. ¾ от търговията ни е с Европейски Съюз, ¾ от вложенията са от Европейски Съюз “, сподели още Никола Димитров.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР