Вчера беше абсолютно тривиален парламентарен ден по време на гласуване

...
Вчера беше абсолютно тривиален парламентарен ден по време на гласуване
Коментари Харесай

Александър Сиди: Не взехме най-доброто решение за субсидията

Вчера беше безусловно банален парламентарен ден по време на гласоподаване на бюджет. Но го нямаше този спор, за който политическите сили говорихме за дотациите. Със сигурност не взехме най-хубавото решение, само че най-малко е някакво решение. Това съобщи в Сутрешния блок на Българска национална телевизия депутатът от Обединени патриоти Александър Сиди.

Той сподели, че партийна дотация от 1 лева по никакъв метод не би могла да даде опция на партия да развива активност.
Александър Сиди, народен представител от Обединени патриоти: Такава дотация щеше да ни стигне за 2-3 месеца активност. Аз персонално не гласувах на референдума, осъзнато отидох и не гласувах, тъй като не желаех да гласоподавам с не, с ясното схващане, че това е неверна политика. Ние нямахме свое предложение, тъй като с нашите сътрудници от ГЕРБ бяхме говорили да създадем спор, с цел да решим какъв да бъде верният размер на дотацията.
Това, което нервира българските жители съгласно него, е, че огромните партии получават доста пари, които явно са им задоволителни, а за дребните партии това е жизненоважна дотация, с цел да покажат някаква активност. " Нашето предложение беше в предходния спор да има лимитирана не повече от някаква сума за партия, само че този спор не се случи. Малките партии имаме потребност от тази дотация ", добави депутатът.

Според него не е нарушен правилникът през вчерашния ден, а ръководството е устойчиво.

Александър Сиди разяснява и оставката на обществения министър Бисер Петков. Той изрази вяра, че с новия министър Деница Сачева ще съумеят да намерят добър разговор.

 Депутатите одобриха партийната дотация да е в размер на 8 лева Депутатите одобриха партийната дотация да е в размер на 8 лева
Депутатите сътвориха юридически проблем с партийните дотации. Първо ги отхвърлиха изцяло, само че след съдружни диалози въпреки всичко реализираха нова сделка....
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР