Вчера беше абсолютно тривиален парламентарен ден по време на гласуване

Вчера беше абсолютно тривиален парламентарен ден по време на гласуване ...

Александър Сиди: Не взехме най-доброто решение за субсидията.


Вчера беше абсолютно тривиален парламентарен ден по време на гласуване на бюджет. Но го нямаше този дебат, за който политическите сили говорихме за субсидиите. Със сигурност не взехме най-доброто решение, но поне е някакво решение. Това заяви в Сутрешния блок на БНТ депутатът от Обединени патриоти Александър Сиди.

Той каза, че партийна субсидия от 1 лв. по никакъв начин не би могла да даде възможност на партия да развива дейност.
Александър Сиди, депутат от Обединени патриоти: Такава субсидия щеше да ни стигне за 2-3 месеца дейност. Аз лично не гласувах на референдума, осъзнато отидох и не гласувах, защото не исках да гласувам с не, с ясното съзнание, че това е грешна политика. Ние нямахме свое предложение, защото с нашите партньори от ГЕРБ бяхме говорили да направим дебат, за да решим какъв да бъде правилният размер на субсидията.
Това, което дразни българските граждани според него, е, че големите партии получават много пари, които очевидно са им достатъчни, а за малките партии това е жизненоважна субсидия, за да покажат някаква дейност. "Нашето предложение беше в предишния дебат да има ограничена не повече от някаква сума за партия, но този дебат не се случи. Малките партии имаме нужда от тази субсидия", допълни депутатът.

Според него не е нарушен правилникът вчера, а управлението е стабилно.

Александър Сиди коментира и оставката на социалния министър Бисер Петков. Той изрази надежда, че с новия министър Деница Сачева ще успеят да намерят добър диалог.

Депутатите приеха партийната субсидия да е в размер на 8 лв.Депутатите приеха партийната субсидия да е в размер на 8 лв.
Депутатите създадоха правен казус с партийните субсидии. Първо ги отхвърлиха напълно, но след коалиционни разговори все пак постигнаха нова договорка....

Източник: bnt.bg