Вчера бе проведено второ заседание на Съвместната работна група за

...
Вчера бе проведено второ заседание на Съвместната работна група за
Коментари Харесай

Във Враца се проведе второ заседание на съвместната работна група за сътрудничество между България и Румъния /снимки/

Вчера бе извършено второ съвещание на Съвместната работна група за стратегическо обмисляне и програмиране по Програмата за съдействие Румъния – България 2021-2027 година, оповестиха от регионалната администрация във Враца.
В него взеха присъединяване регионалният шеф и ръководител на Регионалния съвет за развиване на Северозападен регион Малина Николова, специалисти от Министерството на благоустройството, развиването и администрацията на Румъния, представители на Главна дирекция „ Регионална политика “ на Европейската комисия, представители на Националното съдружие на общините в Република България, специалисти от Техническия секретариат, както и членовете на Съвместната работна група.
От българска страна съвещанието се управлява от заместник-министъра на районното развиване и благоустройството Деница Николова.
Бъдещата програмата, чийто план се чака да бъде показан доникъде на идната година, планува тя да бъде насочена към две цели: „ Европа по-близо до хората “ и „ По-свързана Европа”. Фокусът на програмата ще е ориентиран и към директна поддръжка на дребните и междинни предприятия като най-уязвими от въздействията на рецесии. Предвижда се допълнение и съвместяване на ресурсите на програмата с националните оперативни стратегии.
Велоалея по поречието на река Дунав, част от маршрута Euro Velo 6, цялостно предпроектно изследване за създаване на нови мостове и транспортни връзки сред България и Румъния и финансова помощ за дребния и междинен бизнес в граничните области на двете страни - това са трите стратегически посоки, които ще бъдат препоръчани за финансиране от ТГС Румъния - България в идващия програмен интервал 2021-2027 година.
С програмата ще се финансират планове за развиване на локалната бизнес среда, общественото включване, туризма, запазване на естественото и културното завещание и други, които следва да съблюдават правилата за партньорство, интегрирани ограничения и ясни стопански резултати за териториите на Северна България, включени в програмата.
Заместник-министър Деница Николова означи по време на съвещанието, че в новия програмен интервал се натъртва на смяната в стратегическата ориентировка на програмата за - използване на засилен териториален метод, учреден на капацитета и характерните потребности на граничните райони.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР