Вчера бе изтеглен жребият за 1/4-финалната фаза в Шампионската лига.

...
Вчера бе изтеглен жребият за 1/4-финалната фаза в Шампионската лига.
Коментари Харесай

ПСЖ никога не е побеждавал италианци в Шампионската лига

Вчера бе изтеглен жребият за 1/4-финалната фаза в Шампионската лига. Един от конфликтите, които се оформиха, опълчи Аталанта против Пари Сен Жермен. На пръв взор френският първенец е безспорен любимец в тази двойка, само че истината е, че статистиката не е на страната на парижани.

Аталанта е безспорен дебютант в шампионата, само че още незабавно доближи до 1/4-финал, което е много впечатляващо достижение единствено по себе си. Сега обаче на пътя на бергамаските е един от любимците в конкуренцията.

Статистиката обаче дава много съществени очаквания на възпитаниците на Джан Пиеро Гасперини да създадат още по-голям героизъм. Тя демонстрира, че ПСЖ в никакъв случай до момента не е побеждавал италиански тим в Шампионската лига. Парижани изгубиха и двата си конфликта с Милан (0:1 и 0:2) на 1/2-финала през сезон 1994-95. След това записаха четири равенства в мачове от груповата фаза още веднъж с Милан (1:1 и 1:1) през 2000-01 година и с Наполи (1:1 и 2:2) през 2018-19 година

Не е за подценяване и фактът, че ПСЖ няма да е в оптимална форма за конфликта с Аталанта на 12 август. Както знаем, шампионата на Франция бе прекъснато прибързано поради пандемията от ковид и парижани не са играли формален мач от месец март насам. Те въпреки всичко ще запишат две срещи със Сент Етиен на финала за Купата на Франция на 24 юли и с Лион на финала за Купата на лигата на 31 юли, само че единствено толкоз.

В същото време Аталанта към този момент изигра 6 мача след рестартирането на Серия " А ", като следва да изиграе още 7 срещи до края на акцията. Бергамаските също по този начин са в прелестна форма сега, като са в серия от 9 следващи победи (б.р. три са преди спирането на първенството).
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР