Вчера, Американският университет в България (АУБ) организира дискусия с настоящи

Вчера, Американският университет в България (АУБ) организира дискусия с настоящи ...

Изтъкнати възпитаници на АУБ обсъдиха ролята на образованието за успешната кариера


Вчера, Американският университет в България (АУБ) организира дискусия с настоящи и бивши студенти, посветена на 30-годишния юбилей на университета. По време на дискусията изтъкнати възпитаници на АУБ обсъдиха ролята на образованието като ключов фактор за развитие на успешна професионална кариера.

За 30 години от създаването си АУБ приема за своя мисия да обучава млади визионери, които да променят света към по-добро. Доказателство за успешно реализираните цели са точно възпитаниците на университета, които не само успяват да развият успешна кариера, но се превръщат и в носители на положителни промени в обществото на местно и глобално ниво. По време на разговора, посветен на 30-годишния юбилей, вече завършилите студенти дискутираха ролята на АУБ за формирането им като личности и носители на промяната. Те споделиха също и своя опит на успешни професионалисти и личности, които работят за прогреса на обществото.

Дискусията с възпитаници на АУБ и изложбата на Моста на влюбените са само част от инициативите, свързани с отбелязването на 30-годишнината на АУБ. Мотото „Напред и нагоре", което често използва един от основателите на АУБ Дими Паница, е избрано като водещо за юбилейните тържества, тъй като отразява най-добре поставените през годините цели. АУБ даде старт на инициативите послучай годишнината още през юни. Празничните събития ще продължат до пролетта на 2022 г.

Източник: cross.bg