ВБългария сме закъснели радикално в инвестициите в иновации. Процесът на

...
ВБългария сме закъснели радикално в инвестициите в иновации. Процесът на
Коментари Харесай

Лорер: Закъснели сме радикално в инвестициите в иновации

ВБългария сме закъснели коренно в вложенията в нововъведения. Процесът на преобразяване на науката в действителен бизнес е наложителен, с цел да сме конкурентоспособни. Това съобщи министърът на нововъведенията и растежа Даниел Лорер , при откриването на конгрес "Наука за бизнес ", проведен от Българската академия на науките и от Изпълнителната организация за поощряване на дребните и междинните предприятия (ИАНМСП) в “София тех парк”.

На събитието присъединяване взеха още министърът на образованието Николай Денков, ръководителят на Българска академия на науките акад. Юлиан Ревалски, както и учени, които показаха своите планове на бъдещето пред представители на бизнес средите.

По време на форума Министерство на нововъведенията и растежа, Министерство на образованието и науката, и Българската академия на науките се схванаха да работят дружно посредством просвета за бизнеса.

Лорер посочи, че държавното управление слага ново начало за това, което по света към този момент се случва от десетилетия . „ Фокусираме старания и средства върху процеса по преобразяване на науката в действителен бизнес, с цел да остане България конкурентоспособна “, акцентира той. По думите му множеството страни са почнали да влагат от дълго време в този развой.

“Ще си сътрудничим с МОН и университетските среди за реализиране на стопански напредък, посредством поддръжка за бизнеса, който търси науката и науката, която е смела и има вяра в изобретенията " , уточни той.

Министърът на нововъведенията и растежа уточни, чe главната задача е българската академия да работи с българския бизнес. „ Ще подкрепяме българските научни институти да основават софтуерен трансфер, както и компании основани на научни разработки, разяснява той.

На форума бяха показани редица новаторски научни решения в земеделието, енергетиката, автомобилостроенето, галактическата промишленост и други.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР