Въззивният съд е увеличил размера на присъденото наказание, след като

...
Въззивният съд е увеличил размера на присъденото наказание, след като
Коментари Харесай

Увеличиха присъдата на Петър, който уби варненския балетист при тежко ПТП


Въззивният съд е нараснал размера на присъденото наказване, откакто е намерил, че има превес на отегчаващите виновността условия, които изрично и доста надвишават смекчаващите.

Пресслужбата на съда напомня, че неправоспособният Петър карал по бул. " Приморски “, със 114,6 км в час, а сега на удара в тялото на балетиста скоростта на автомобила му е била 77 км в час. " Движение с сходна скорост в обитаемо място, по улица граничеща с градски парк, при интензивно придвижване на хора и коли в тази част от денонощието и в края на лятото, с изпреварване преди този момент на други коли на кръстовище със светофарна уредба съставлява чиста проба " автомобилно безчинство “, което следва да бъде признато като отегчаващо събитие “ разяснява съдът в своето решение.

По мотив твърдяното от отбраната на подсъдимия съпричинителство от страна на потърпевшия, за който са били събрани доказателства, че е използвал алкохол, въззивният съд отбелязва, че " Първопричината за настъпване на произшествието се дължи на непозволеното държание на подсъдимото лице, е на не това на потърпевшия. Основен принос в настъпването на крайния резултат има подсъдимият.

Смъртта на Мартин е разследване от тежка черепно-мозъчна контузия. Припомняме събитието, че след пътно-транспортното произшествие Петър напуснал мястото и се укрил от органите на реда. Не е бил открит на адреса на родителите си. Бил разгласен за общодържавно търсене, а на идващия ден след диалог с юрист се явил в ОД на Министерство на вътрешните работи.

Решението на Апелативен съд – Варна, предстои на обжалване пред Върховен касационен съд в 15 дневен период.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР