Възстановяването на руския пазар на нови автомобили е факт, въпреки

...
Възстановяването на руския пазар на нови автомобили е факт, въпреки
Коментари Харесай

Ръст на производството на автомобили в Русия

Възстановяването на съветския пазар на нови коли е реалност, макар че доста анализатори предизвестяват, че страната върви към рецесия, оповестява Automedia. В същото време тъкмо пазарът в Русия се счита за този, който има най-сериозен капацитет за растеж тази година, макар че изостава по индикатори от тези в западните страни. Все повече компании строят фабрики за коли в страната, а с възобновяване на пазара, производството там се усилва.

Само в последните дни Mazda и Skoda оповестиха, че усилват производството си в Русия.

Чехите потвърдиха, че главният размер продажби в Русия са тъкмо коли, създадени от Skoda на място, а най-новото попълнение в индустриалната гама е SUV моделът Karoq. Подготовката за старта на производството в Нижний Новгород е лишила 18 месеца и е погълнала вложения в размер на 87,5 милиона евро.

Там към този момент се създават Skoda Octavia и VW Jetta, а до неотдавна и Skoda Yeti. VW и Skoda употребяват индустриалните мощности на тогавашния руски колос ГАЗ от 2011 година насам, а през 2017 двете страни подписаха нов контракт.

В същото време Mazda започва производството на трети модел от гамата си в завода Sollers Mazda във Владивосток. Новият модел е CX-9, а до момента там се сглобяваха моделите 6 и CX-5, като всички те са предопределени за съветския пазар. Двете компании - Mazda и съветският ѝ сътрудник Sollers строят и цех за мотори, който също ще е във Владивосток, защото разчитат на растеж на локалния пазар.

Част от съветските анализатори към този момент настояват, че даже и да се получи срив на локалните продажби, не толкоз тежък като този, когато рублата претърпя мощно обезценяване и някои западни компании напуснаха страната, локалната промишленост може да се насочи към произвеждане за експорт.

Естествено, огромна част от продукцията на заводите в Русия би имала шансове да покрие условията на Европейски Съюз - като качество и екологичност, само че остава въпросът: Дали тези коли ще завоюват доверието на купувачите в Европа.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР