Възстановен е мостът към видинското село Периловец, заради който от

...
Възстановен е мостът към видинското село Периловец, заради който от
Коментари Харесай

Възстановиха моста за село Периловец

Възстановен е мостът към видинското село Периловец, поради който от месец жителите на обитаемото място трябваше да обикалят десетки километри, с цел да стигнат до регионалния център. Мостът, макар че е част от третокласната пътна мрежа, е построен като краткотрайно оборудване, а при започване на март беше отвеян от придошлите води на река Рабровска. Това се случва най-малко един път годишно, съобщи кметът на община Бойница Анета Генчева: „ И тази година не ни се размина. Така че повече от месец се постановяваше на хората, с цел да отидат до Видин, да минават през Бориловец, Шишенци, Бойница. Това е един маршрут, който с 50 километра може би им се усилва дистанцията. Миналата седмица от Областно пътно ръководство ми споделиха, че са възстановили това мостово оборудване. “
Превозните средства към този момент могат да минават, само че и самият път е в неприятно положение, сподели още кметът на Бойница. Тя добави, че от Агенция „ Пътна инфраструктура “ изготвя план за този сектор.
„ Дупките са доста. На места няма и път. Хората, които би трябвало да стигнат до това село доста постоянно се постанова да минават през нивите. Правят си едни черни пътища, тъй като те се оказват по-добри от самия републикански път. След доста писма и диалози, които организирахме, в този момент към този момент са почнали планиране на този сектор от пътя. Друг въпрос е по кое време ще бъде обезпечено финансиране на този план. Все отново това е стъпка в вярната посока, тъй като до в този момент нямаме и план “, сподели кметът на Бойница.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР