Възродената от Renault Group легендарна марка Alpine записа ново признание, след

...
Възродената от Renault Group легендарна марка
Alpine записа ново признание, след
Коментари Харесай

Alpine A110 с престижна награда във Франция

Възродената от Renault Group именита марка Alpine записа ново самопризнание, след като моделът A110 получи премията Спортен автомобил на годината 2018 на престижното френско издание Echappement.

От Alpine разясняват, че до финалната фаза на състезанието на Echappement са достигнали осем автомобила, само че A110 е бил избран за победител както след тестванията от професионалните водачи, по този начин и от екипа на изданието, и от самите читатели.

След завършването на производството на пилотната серия Première Edition на A110, от Alpine анонсират, че в най-скоро време ще бъдат осъществени и последните доставки към клиенти на нейните представители, и че вече се сглобяват тези на другите две версии- .

С извънредно лека структура (тегло 1080 кг) и особено създадено и аеродинамично усъвършенствано купе, Alpine A110 е с съществени габарити дължина 4178 мм, ширина 1798 мм и височина от единствено 1252 мм, и е оборудван с 1.8 литров, четирицилиндров турбодвигател, създаден от алианса Renault-Nissan. Максималната мощ, която е в състояние да генерира е 252 конски сили, а максималният въртящ миг е 320 Нм. В комбинация с леката структура и роботизираната седемстепенна предавателна кутия, A110 предлага възможност за ускоряване от 0 до 100 км/ч за 4.5 секунди.

За постигането на още по-висока удовлетвореност по време на управлението, Alpine A110 дава опция на водача да избира сред три режима на поведение- Normal, Sport и Track, всеки един от които се отличава с присъща настройка на мотора, предавателната кутия, електронната стабилизираща стратегия, изпускателната система и интерфейса на информационния екран.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР