Възрастните хора, страдащи от COVID-19, развиват повече от младите хора.

...
Възрастните хора, страдащи от COVID-19, развиват повече от младите хора.
Коментари Харесай

Руски учени: Възрастните развиват повече антитела след COVID-19 от младите

Възрастните хора, страдащи от COVID-19, развиват повече от младежите. Това оповестиха от лабораторната работа " Хеликс " въз основа на резултатите от изследване, извършено взаимно с специалисти от съветската Военномедицинска академия " С.М. Киров “ в Санкт Петербург, съобщи.

" Възрастта е най-силният фактор, влияещ върху концентрацията на IgG антитела в кръвта след коронавирусна зараза. По-възрастните хора имат по-голямо количество IgG антитела след COVID-19: във възрастовата група от 60 до 70 години междинното количество създадени антитела е два пъти повече, в сравнение с в категорията от 20 до 30 години, без значение от тежестта на болестта “, се споделя в известието.
 Защо не всички имунизирани построяват антитела Защо не всички имунизирани построяват антитела
В Германия ваксини против Ковид-19 се слагат към този момент от над половина година. Дотук над 27 % от популацията са изцяло ваксинирани...

При това тежестта на болестта също въздейства върху количеството на антителата. " Тази наклонност е изключително забележима във възрастовата група над 50 години: равнището на антитела в тези случаи, като предписание, е два пъти по-високо, в сравнение с при положение на леко протичане на болестта ", означават експертите на " Хеликс “.

Общо в изследването са взели участие 1500 души на възраст от 18 до 69 години, които са имали асимптоматична, лека или тежка коронавирусна зараза. В рамките на плана, за интервала на наблюдаване от август 2020 година до май 2021 година, е осъществен разбор на измененията в равнището на антителата в границите на 180 дни след болестта.

В рамките на плана е бил проучен и спектърът и честотата на появяването на признаците на коронавирусна зараза. Оказва се, че най-често пациентите са изправени пред частична или цялостна загуба на подушване (77%), нараснала температура (72%), главоболие (67%). В повече от половината от случаите са следени мускулни болки, липса или понижаване на усета, кашлица и хрема. Изпотяване, възпалено гърло, диария, зной, коремна болежка и повръщане са обявени в по-малко от 50% от случаите.

Като предписание, болестта се демонстрира на първо място с повишение на температурата, на втория или третия ден се появяват възпалено гърло, мускули, коремни болки, главоболие, изпотяване, хрема, диария, а на третия или пети ден - кашлица, зной, понижаване или загуба на усет и подушване. От данните от изследването следва, че оптималната демонстрация на признаците е записана на третия ден от болестта, а от шестия до осмия, с лека и умерена тежест на протичането, симптоматиката понижава.
 Паметта на Т-клетките подсигурява имунитет против COVID-19? Паметта на Т-клетките подсигурява имунитет против COVID-19?
За да се ревизира дали обещано лице е предпазено от ковид - без значение дали след възобновяване след заразяване или след имунизация...

Още от ИНТЕРЕСНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР