Възрастна жена от Панагюрище търпи болки от счупени ребра няколко

...
Възрастна жена от Панагюрище търпи болки от счупени ребра няколко
Коментари Харесай

Майка и дъщеря с отрязани крака живеят в страшна мизерия, без пари, лекарства и храна

Възрастна жена от Панагюрище търпи болки от счупени ребра няколко месеца, с цел да не остави сама болната си щерка. Майката Цвета Георгиева е неработоспособен с полиневропатия и парализа. Преди време при рухване в банята напълно се обездвижва до неспособност да става от дивана. Но остава в жилището си, с цел да е при детето си. Дъщеря й Тотка с напреднал етап на диабет, незряща и с ампутирани крайници. Днес към този момент за двете дами се поставят медицински грижи. Благодарение на положителни хора стартира акция в обществените мрежи, с цел да се съберат пари за оцеляването им и лекуване, съобщанва " Дарик ".

До скоро двете дами се хранят с самун, маргарин и обща порция обяд от обществения патронаж, която си поделят. Двете пенсии от по 300 лв. не им стигат. Само медикаментите им са над 120 лв. на месец, купуват памперси и консумативи, изплащат и заеми с жестоки лихви, теглени за лекуване. Болни и в трагично положение края на юли ги вижда Дима Попова. Тя споделя във Facebook за нещастието на двете дами и насочва апел за помощ.



" И двете се нуждаят от финансова помощ, защото следва лекуване и на двете и всичко това сега се заплаща в допълнение за болногледачи, които се грижат за тях. Финансова помощ сега, както и от морална помощ имат потребност. Майката Цвета се лекува в болнично заведение в град Панагюрище, уповавам се здравословното й положение да стартира да се усъвършенства. Тотка е във у дома, в дома си, където сме намерили жена, която се грижи 24 часа за нея и все още се заплаща за тази услуга. Майката също се посещава от обществен служащ в болничното заведение и я обслужва и обгрижва. ", споделя Дима.

Борбата за обезпечаване на заслужен живот за двете дами продължава. В обществените мрежи продължава набирането на храна, лекарства и консумативи. Разкрита е и дарителска сметка, по която се събират средства за тях.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР