Възрастна жена колабира на опашка за пенсии в Централна поща

...
Възрастна жена колабира на опашка за пенсии в Централна поща
Коментари Харесай

КОШМАР! Пенсионери се юрнаха за пенсии, възрастна жена колабира на опашка

Възрастна жена колабира на опашка за пенсии в Централна поща в Пловдив. Днес, на 7 юли, е първият ден от изплащането им след гласуването на актуализацията на бюджета. С нея минималната пенсия стана 467 лева, а оптималната – 2000 лева, а междинната за страната доближи 666 лева

Огромната опашка в пощата в Пловдив шефът на пловдивския клон на „Български пощи“ Диана Ранчева изясни с това, че хората желаят да получат парите си още в първия ден на тяхното изпплащане, оповестява NovaNews.

„Повечето клиенти желаят да получат пенсиите си в първия изплащателен ден и е всекидневно да има повече хора. Максималните гишета тук са 7 и те обслужват хората“, сподели тя.

От предишния месец „Български пощи“ изплащат пенсиите с електронен пенсионен картон и дружно с пенсиите възрастните могат да заплащат битовите си сметки по едно и също време, изясни Диана Ранчева. Тя прикани хората да се съобразят със периода, който е до 20 юли, с цел да не се получават скупчвания.

10 % нарастване пенсионерите дефинираха като „малко“ и „нищо не е“. Според тях те няма да компенсират инфлацията, защото парите са „отишли предварително“ и основно за храна.

1 млн. 300 хиляди възрастни ще поучат пенсиите си по банков път през днешния ден. Останалите – в пощенските станции от 7 юли до 20 юли по график.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР