Възраждащата се канадска звезда Милош Раонич разказа за трудностите през

...
Възраждащата се канадска звезда Милош Раонич разказа за трудностите през
Коментари Харесай

Възроденият Раонич: Последните месеци бяха катастрофа

Възраждащата се канадска звезда Милош Раонич описа за компликациите през последните месеци, когато трябваше да лекува измъчващите го контузии, както и за работата с новия си треньор - първенецът в “Уимбълдън” 2001 Горан Иванишевич.

“Резултатите в Индиън Уелс са доста значими за мен и съм доста благополучен, въпреки пътят пред мен да е към момента доста дълъг. Трябва да усъвършенствам доста неща и да упражнявам много”, разяснява Раонич, който стигна полуфиналите на първия за годината “Мастърс” и ще се изправи против Хуан Мартин дел Потро. Той отстрани Оже-Алиасем, Жаоо Соуса, Маркос Багдатис и Сам Куери, с цел да си заслужи дуел против намиращия се в топ форма международен номер 8.

Raonic Returns

The 27-year-old is through to his third semifinal in Indian Wells after scoring a 7-5 2-6 6-3 win over USA's Querrey.

He awaits the winner of Del Potro-Kohlschreiber. #BNPPO18 pic.twitter.com/oKbmEQeqho
— BNP Paribas Open (@BNPPARIBASOPEN) March 16, 2018
“Горан беше доста явен с мен през цялото време, задачата ни е да опростяваме играта допустимо най-вече. Наблягам сега на мощните си страни, постаравам се да не комплицирам тениса си по никакъв метод. Когато взема някакво решение на корта, даже да е неверно, съм предан изцяло на него. Не се чудя дали е вярно или не, не го мисля по-късно, просто върша каквото върша. Горан също е трябвало да се сблъсква с травми в кариерата си и знае какво би трябвало да се прави в такива обстановки.

A huge win for Milos Raonic over Sam Querrey at Indian Wells 7-5, 2-6, 6-3.

Raonic advances to his first Masters semifinal since 2016. pic.twitter.com/4Ya8ArO3Ah
— Caroline Cameron (@SNCaroline) March 16, 2018
През последните месеци тялото ми беше същинска злополука. Имах контузия в десния аддуктор при започване на предходната година, а след това при започване на февруари скъсах бедрен мускул. След “Уимбълдън” ми вършиха интервенция на китката, а след това пробвах да вземам участие в някои шампионати, само че без необикновен триумф. Нямаше по какъв начин да съм конкурентоспособен и се оперирах отново тъкмо преди US Open. Опитах да възобновя тренировки през ноември, само че получих травма в коляното, в менискуса, което ми попречи да играя още шест седмици. Точно преди Australian Open започнах отново да упражнявам пълноценно и ето ме тук сега”, заключи Раонич.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР