“Възраждане успя да консолидира потенциала на националистическия вот, но няма

...
“Възраждане успя да консолидира потенциала на националистическия вот, но няма
Коментари Харесай

Анализатори: Вотът на ИТН се разпръсна при Възраждане и Български възход

“Възраждане ” съумя да консолидира капацитета на националистическия избор, само че няма идеологическа вълна, ориентирана към тази партия. Това е наследството на Има Такъв Народ, което се разпредели сред партията на военачалник Янев и “Възраждане ”.  

Това разясниха в студиото на “Добро утро, Европа ” социологът Стефан Георгиев и политологът Георги Проданов.   

“Освен да спрем да чакаме чудеса и изненади, посланието към цялата партийна система е, че или би трябвало да спрем с тази снежна топка от избори, или нещо би трябвало да се промени в метода на осъществяване на акция, което за мен беше огромната уязвимост на тези избори ”, разяснява Проданов. 

Социологът Стефан Георгиев означи, че интензивността в чужбина не е била доста висока, а Движение за права и свободи падат от 90 хиляди на 50 хиляди гласа зад граница.
От изненада се трансформира в причинност извънредно слабият резултат на Българска социалистическа партия. Това е едно стабилизиране на пагубни резултати от порядъка на 250 хиляди гласа, което съставлява действително 4% от имащите право на глас.
Стефан Георгиев, социолог

По думите на социолога “Демократична България ” възпроизвеждат резултат, само че за жалост той не им дава картбланш, с цел да могат да претендират за необикновен триумф.

“Математиката не излиза предвид на декларираните планове. Добрата вест за ГЕРБ е успеха, неприятната вест за тях е, че не усилват известността си ”, уточни Проданов и предвижда, че ГЕРБ няма да съумеят да съберат нужната поддръжка за сформиране на държавно управление с първия мандат. 

Социологът Стефан Георгиев означи, че ГЕРБ са повили резултата си с едвам 30 хиляди гласа.

“Това, което видяхме през вчерашния ден, е неуспех на целия политически хайлайф ”, безапелационен е той и акцентира, че политическите партии и акцията, която са водели, не са съумели да активизират колебаещите се дали и за кого да гласоподават жители. 

“Резултатът на “Продължаваме смяната ” е слаб, само че властта постоянно амортизира. Понякога късото ръководство води до още по-бърза обезценка ”, разяснява социологът и посочи, че кабинетът “Петков ” е управлявал в изискванията на голям брой рецесии. 

Според Проданов при “Продължаваме смяната ” се вижда систематичен недостиг на връзка. Той не изключи коалиция сред ГЕРБ 

По думите на Георгиев няма да има държавно управление и ще има нови избори при започване на идващото държавното управление.

“Възраждане ” могат да капитализират поддръжка до тогава, до момента в който не престават да бъдат антисистемни. В момента, в който антисистемна партия стартира с едната ръка да бъде систематична, стартира да ерозира доста бързо ”, акцентира социологът.

Проданов чака дълго и трудно прекачване на топката на мандатите и уговаряне на разнообразни разновидности, в това число за евроатлантическа коалиция, което по думите му е единственото нещо на терена, което публично не е провалено в говореното на политиците.

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР