Възраждане излезе на протест пред Министерството на отбраната в израз

...
Възраждане излезе на протест пред Министерството на отбраната в израз
Коментари Харесай

На живо в Dir.bg: Възраждане протестира срещу замесване на България във войната

" Възраждане " излезе на митинг пред Министерството на защитата в израз на противоречие с включването на страната във войната в Украйна. Членове и симпатизанти на партията се събраха, предизвикани от визитата на американския министър на защитата Лойд Остин у нас и опасенията си, че можем да предоставим оръжейни системи на Украйна.

В момента, в който американската делегация влезе в постройката на МО до градинката пред Народния спектакъл, започнаха крясъци " НАТО вън " и възгласи " уууу ".

" Ние почитаме нашата страна и по тази причина сме тук ", съобщи пред протестиращите Костадин Костадинов.

" Ние, българите, имаме положителни обичаи в посрещането на неканени посетители. Нека през днешния ден да посрещнем пред Министерството на защитата и неканения американски нахалник. Нека ясно да му покажем, че ние българите сме народ, който си знае ползите, и няма да допуснем да бъдем забъркани в непозната братоубийствена война ", обърна се към съидейниците си през Facebook водачът на партията Костадин Костадинов.

Според него България би трябвало да играе посредническа роля във военния спор. Костадин Костадинов сподели още по бТВ, че по информация на партията му и сега страната ни изнася оръжие за Украйна, макар че министърът на стопанската система Корнелия Нинова отхвърля това.



Възраждане няма да допусне България да даде дребното си останало въоръжение, под американски диктат, на Украйна, и с това да бъде забъркана във боен спор, се споделя още в апела на групировката. Надсловът на митинга е " Не на Войната! Да на здравия разсъдък! "

Междувременно на брифинг в Министерския съвет след срещата на българския министър председател с Остин стана ясно, че България няма да изпраща военна помощ на Украйна.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР