Възприятието на Владимир Путин за поражението не е същото като

...
Възприятието на Владимир Путин за поражението не е същото като
Коментари Харесай

Huffington Post: Не си правете илюзии: Възприятието на Путин за поражение не е същото като това на Запада

Възприятието на Владимир Путин за провалянето не е същото като това на Запада.

Путин ще остане уверен, че успеха към момента е допустима

На 24 февруари 2022 година Владимир Путин си представяше, че ще постави ръка върху Киев за " три дни " и ще смъкна локалната власт. Година по-късно, до момента в който се готви да направи равносметка на една година яростен спор по време на обръщението си за положението на нацията във вторник, 21 февруари, излиза наяве, че задачите му не са реализирани. Някои западни наблюдаващи и даже съветската телевизия стартират да приказват за военното и идеологическото проваляне на Кремъл в тази война. Но за Путин още не всичко е изгубено. Това се споделя в разбор на френското издание на американския електронен вестник Huffington Post, предава news.bg.

По време на речта си във вторник, която ще се състои в Гостини двор, конгресен център покрай Червения площад в Москва, президентът ще разиска съветската военна интервенция в Украйна и социално-икономическата обстановка в Русия, споделиха от Кремъл. Едно нещо е несъмнено, Владимир Путин няма да се върне в безизходната обстановка на своите войски и даже ще откри метод да си присвои военните победи, съгласно анализатори, интервюирани от HuffPost.

Какъв беше първичният проект на Владимир Путин с нахлуването в Киев на 24 февруари 2022 година?

Целта на тази " специфична интервенция ", както я назовава Кремъл, е била на първо място военна. Владимир Путин искаше да завладее Украйна посредством нейната столица и да смъкна нейния президент Володимир Зеленски, считан за прекомерно непосредствен до Европа и НАТО. " Целта беше на негово място да се сложи проруски водач като Виктор Янукович (президент на Украйна от 2010 до 2014 година, бел.ред.), което би улеснило контрола на Москва върху Украйна ", проучва Лукас Обин, анализатор в Института по интернационалните и стратегически връзки (IRIS).

Със Зеленски отпред, Киев в действителност е " нелегитимна " територия в очите на Путин, прибавя Карол Гримо, професор по геополитика на Русия в университета в Монпелие. " Украйна не е суверенна страна за Кремъл, който я счита за продължение на съветската територия, както беше при Руската империя и Съветския съюз ", изяснява анализаторът.

" Путин сподели също на 24 февруари 2022 година, че желае да " демилитаризира " и " денацифицира " Украйна допустимо най-бързо - цел, която към момента е настояща ", продължава Лукас Обин. Само дето ръководителят на Кремъл не е очаквал такава опозиция от страна на украинските войски от една страна и такава масирана поддръжка от Запада от друга. " Благодарение на този единен фронт тази атака в Киев беше неуспех, защото Путин към момента не е победил Украйна ", отсича Обин.

Как реагира Владимир Путин на неуспеха на неговата " светкавична война "?

Първоначалните провали на Москва в Украйна единствено ускориха упоритостите й за владичество. " Неспособен да завладее страната, Путин продължи да я унищожава ", споделя Никола Тензе, шеф изявления в Desk Russia и учител в Sciences-Po. От 24 февруари 2022 година това е " война на изтребване ", която е почнала съгласно него за " да се убива, да се убива, да се убива ", подлага на критика специалистът.

Тази решителност не е отслабнала даже след година на военни неуспехи и украински контраофанзиви, белязани от символичната победа на Херсон. Шефът на Кремъл не помръдва, съветските сили неотдавна превзеха град Соледар, а в този момент нападат прилежащия му Бахмут. Путин също се бори да резервира огромна част от Крим и в частност Донбас. " За да реализира задачите си, той постанова непрекъснат дамоклев меч върху Украйна, с цел да я направи дребна и незначителна страна ", счита Никола Тензе.

" Той освен продължава специфичната си интервенция в Украйна, само че и ускорява политическата си война против обединявания Запад ", прибавя Лукас Обин. В светлината на идването на американски и немски танкове като подкрепление в Киев, речта му даже става все по-ожесточена във връзка с европейците и американците: " Той приказва в последните си речи за " десатанизиране " на Запада, цитирайки точно про-ЛГБТ законите, които са в действие в тези страни ", отбелязва създателят на " Геополитиката на Русия ".

Година след началото на съветската инвазия западните специалисти стартират да приказват за проваляне на Путин в Украйна. Така ли го схваща и съветският президент?

Възприятието на Владимир Путин за провалянето не е същото като това на Запада, споделя Карол Гримо. " Според мнението на Кремъл загубата на хора и територии не е неуспех. Това са просто неудобства, подводни камъни, промени в проектите... ", прецизира анализаторът.

" Не му пука за човешкия живот и в случай че би трябвало да пожертва още един милион съветски мъже, с цел да премине през това, ще го направи. Единственият път, когато той ще признае провалянето си, е когато бъде изтласкан от властта ", счита шефът на Desk Russia. Карол Гримо прибавя, че в случай че Владимир Путин остане отпред на страната след съветските президентски избори през март 2024 година, " войната ще продължи още доста години. "

Мнението, което се споделя и от тримата специалисти е, че съветският президент няма да пусне парчето скоро. " Оръжието на Владимир Путин е времето ", споделя Карол Гримо. Според него ръководителят на Кремъл предвижда и се надява на амортизирането на украинските войски, неналичието на западни муниции или даже избора през 2024 година на американски президент републиканец на мястото на Байдън, по-малко податлив да поддържа Киев.

Но какъвто и да е сюжетът, Путин ще остане уверен, че успеха към момента е допустима.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР