Възпоминателен кът за невинните хора, загубили живота си в резултат

...
Възпоминателен кът за невинните хора, загубили живота си в резултат
Коментари Харесай

Баку почете жертвите в Ходжалъ

Възпоминателен ъгъл за почтените хора, изгубили живота си вследствие на жестоките убийства, осъществени преди 29 години от арменските военни сили в азербайджанския град Ходжалъ, провежда азерското посолство в София. Тези, които желаят да почетат паметта на жертвите, могат да посетят възпоменателния ъгъл и да изкажат поддръжката си за пътя на истината. Кътът е пред посолството.

Тази година се отбелязва 29-та годишнина от трагичните събития на 26 февруари 1992 година, когато бяха осъществени военни закононарушения против азербайджанското население в град Ходжалъ в района Нагорни Карабах вАзербайджан, които доведоха до гибелта на стотици почтени цивилни жители, заяви посолството на Азербайджан у нас.



Оттогава всяка година азербайджанците и техните другари по света се събират на тази трагична дата да отбележат годишнината, още веднъж да потвърдят полезността на живота и човечеството и да подчертаят голяматаважност на установяването на истината във връзка с сериозните нарушавания на интернационалното филантропично право и човешките права, отбраната на цивилното население по време на въоръжените спорове ипрекратяване на безнаказаността, която попречва напредъка на постигането на дълго чакания мир в района.

През миналите години интернационалната общественост предприе обилни стъпки за определяне на истината във връзка с сериозните нарушавания на интернационалното филантропично право и човешките права, осъществени по време на военния спор сред Армения и Азербайджан, с цел да се предотврати повтаряне на такива нарушавания. Понастоящем националните законодателни органи на 17 страни, както и 24 щата на Съединени американски щати са приели резолюции и решения, осъждащи всеобщото ликвидиране на цивилни в Ходжалъ, оценявайки го като закононарушение против човечеството, сподели още посолството на Баку у нас.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР