Възпитателката от основно училище Отец Паисий в старозагорското село Калояновец

...
Възпитателката от основно училище Отец Паисий в старозагорското село Калояновец
Коментари Харесай

Учителка подаде оставка, ромско семейство я нападнало в училище

Възпитателката от главно учебно заведение " Отец Паисий " в старозагорското село Калояновец Весела Тодорова подаде оставка в сряда, тъй като се почувствала унижена и незащитена, откакто същия ден към обяд била нападната в учебното заведение от родителите на второкласник. По думите й, ромите я блъскали и удряли пред други възпитаници, присъединило се и детето, което решило, че щом мама и баща го вършат, може да нападне и то учителката си, написа 24 часа.
Бащата на ученика от втори клас Андрей Антон Минков удостовери през днешния ден, че е пристигнал в учебно заведение и даже се извинил на шефа Христо Белчев за случилото се, само че отхвърля да са докосвали учителката. Той самият подал сигнал на " горещия телефон " в община Стара Загора, съгласно който Тодорова непрекъснато биела и малтретирала детето му. Весела Тодорова работи като педагог в селското учебно заведение от ноември м.г. по заменяне. Тя преподава британски език и има към 20 години училищен стаж. Днес дамата описа пред " 24 часа ", че когато в сряда отишла да вземе второкласниците за занималнята, класната им Маркова я предизвестила, че Андрей й бил гневен, тъй като предния ден не го пуснала да излезе, с цел да пие вода. Била прегърнала момченцето и едвам го удържала. Малко по-късно, по думите на Тодорова, в класната стая при учениците нахлули родителите на Андрей, очевидно извикани по телефона, и почнала словесна и физическа кавга с учителката. " Заплашваха ме, че ще ме убият, ще ме обeсят и какво ли не. Върху мен се нахвърли и синът им. Всичко това стана пред очите на децата и на други външни хора. Аз бях стъписана. После бе упрекнаха, че съм била извадила и нож в клас ". Това, за ножа, го описват на всички места из Калояновец.
Пред пристигналите служители на реда всички участници в спора писали пояснения. Учителката по-късно подала тъжба против бащата в полицията в Стара Загора. А той - против нея.
" Не помня да съм отказвала на Андрей да иде да пие вода. Възможно е обаче да не съм го чула, те всички деца приказват вкупом. Но постоянно съм им казвала, че бог им е дал ръчички и те би трябвало да вдигнат ръка, в случай че решат да изискат нещо в клас.
А молба за овакантяване подадах, тъй като няма по какъв начин да се явя към този момент пред тези деца като техен преподавател. Мисля, че съм жертва на системата ни в образованието. Директорът незабавно ме попита какво съм била направила. Той не ме отбрани, а взе страната на ученика, тъй като учениците му носят пари за делегирания бюджет, а преподавател все ще си откри ", безапелационна беше Весела Тодорова, която съществено се замисляла отсега нататък да си търси работа отвън системата на образованието.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР