Възпитател в яслена група в детска градина в Бургас подаде

...
Възпитател в яслена група в детска градина в Бургас подаде
Коментари Харесай

Възпитател в детска градина напусна заради тормоз над 2-годишни деца

Възпитател в яслена група в детска градина в Бургас подаде оставка, защото по думите ѝ не желае да бъде съизвършител в тормоз над 2-годишни деца от страна на нейна колежка.  За това сигнализираха родители на деца в групата „ Сладурани ”, които настояват, че от месеци виждат промени в държанието на дребните, само че го отдавали на раздялата с родителите. Възпитателката уведомила шефа на детското заведение за нередности, които забелязвала, само че от управлението поискали доказателства.

„ От 27 март тази година работя в детската градина и бях доста щастлива от това. В процеса на работа обаче забелязах неща, с които не съм съгласна. Мисля, че са неприемливи. Станах очевидец на оказван неведнъж тормоз от колежката ми Димка Илиева върху децата – удряне на плесници през лицето, удряно по главите, скубане на коси, обиди. Тази експанзия не е подбудена от нещо значително, а от дребни неща, когато детето не може да се обуе единствено или не може да се съблече ”. Това описа някогашната здравна сестра в ДГ " Изгрев " Мария Стоянова.

По думите ѝ тя се обърнала към шефът на детското заведение. „ Беше ми казано да посоча дата и час на нередностите, на които съм станала очевидец. Това е несериозно. Не си видя мемоари ”, акцентира Стоянова.

Родители разказаха пред камерата на NOVA, че са забелязали промени в държанието на децата си. „ Детето ми се удря с ръка през лицето сама, когато направи някаква пакост и ѝ повиша звук. Посяга и на мен. Детето ми е едно от децата, които е било скубано и блъскано в стол, тъй като е плачело и не е можело да бъде успокоено ”, твърди майка на дете в яслената група.

„ Това, което ми сподели госпожа Стоянов, за мен беше безспорен потрес. Поисках да каже датата, на която е станала очевидец на нередностите, с цел да пристигна и да ме осведоми незабавно. тя е на работа при нас от 27 март, а ме осведоми на 6 юни. Когато съм влизала в групата „ Сладурани ”, аз персонално не съм ставала очевидец на нередности. Родители също не са ме уведомявали за проблеми и неприятно държание по отношение на техните деца. Другата здравна сестра – Димка Илиева, е в отпуск към сегашния миг до момента в който се изяснят събитията ”, съобщи  директорът на ДГ " Изгрев " Жанета Иванова.

Част от родителите са отписали децата си от детската градина.

* Снимката е илюстративна
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР