Възпитател в училището в старозагорското село Калояновец подаде молба за

...
Възпитател в училището в старозагорското село Калояновец подаде молба за
Коментари Харесай

Възпитател напусна селско училище заради конфликт с второкласник

Възпитател в учебното заведение в старозагорското село Калояновец подаде молба за овакантяване поради спор с възпитаник от втори клас и негови родственици. Детето от ромски генезис и фамилията му се саморазправяли с преподавателката, която от през днешния ден към този момент не е на работа. В Основното учебно заведение сега се прави инспекция по случая от началника на РУО Стара Загора Татяна Димитрова.
Вчера по обед Андрей, който е възпитаник във втори клас в ОУ „ Паисий Хилендарски “, твърдял, че госпожа Весела Тодорова, не му разрешила да пие вода, след което му била блъснала пестник.
Това предизвикало цялата рода на второкласника да потърси сметка от учителката по време на образователни занятия. Бащата почнал да заплашва госпожата, да я блъска и унижава, а по-късно извикал полиция, пуснал тъжба, обадил се и на горещия телефон в общината. По думите на учителката в жалбата на бащата било написано, че размахвала нож, нещо, което тя изрично отхвърля. Това са нелепости, пресилено е, твърди тя. По-късно, след обиди и закани бащата на детето и роднините му си тръгнали. Останах като втрещена, разяснява госпожата която също пуснала тъжба във Второ ръководство на полицията.
Учителката написала молбата си за овакантяване до шефа на учебното заведение и съгласно нея напускането й е признато „ поради делегираните бюджети “.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР