Възпитаниците на детска градина Незабравка“ от старозагорското село Хан Аспарухово

...
Възпитаниците на детска градина Незабравка“ от старозагорското село Хан Аспарухово
Коментари Харесай

Деца лазаруваха за болно момиче от Стара Загора

Възпитаниците на детска градина „ Незабравка “ от старозагорското село Хан Аспарухово пресъздадоха обичая лазаруване. С доста лъчезарни усмивки, с радостни песни и танци те назоваха за здраве и благодат, обикаляйки къщите в селото. Хората ги посрещаха с наслада и даряваха, както е съгласно обичая.  
Събраните средства ще бъдат дадени за лекуването на болната Ромина Нончева от Стара Загора. В центъра на селото бе открит и благотворителен базар, на който се оферират сувенири направени от деца, учители и родители.  
 И в Каварна припомниха традициите на Лазаровден (СНИМКИ) И в Каварна припомниха традициите на Лазаровден (СНИМКИ)
Жителите на Каварна пресъздадоха традициите на Лазаровден с доста песни и танци, оповестяват от морската община. Лазарки се събраха пред...
Благородното дело ще продължи и при подготовката за Великден. С помощта на родителите децата ще пекат курабийки и ще боядисват шарени яйца. Те ще се оферират на жителите на селото. Събраните средства още веднъж ще бъдат дарени за лекуването на болното момиченце.  
Девегодишната Ромина Нончева, която е ученичка във втори клас в девето главно `` Веселин Ханчев ", се бори с подлата болест левкемия. Заболяването изисква терапия със скъпоструващо лекарство на стойност 6600 лв. на месец.  
Родителите на децата от класа на Ромина към този момент са се организирали и събират средства в помощ на нея и майка й. Провеждат се и благотворителни базари.  
Само за дни в невиждана акция бяха събрани нужните 80 банки кръв за детето, което е настанено в Университетската болница „ Св. Георги “ в Пловдив. Хора от цялата страна подариха кръв за момиченцето.
 Деца пресъздадоха Лазаровден в Добрич Деца пресъздадоха Лазаровден в Добрич
Малки лазарки от читалище „ Български искрици -2016 “ пресъздадоха в етнографската къща в Добрич традиции, свързани с един от н...
Спортните клубове в Стара Загора също се сплотиха в поддръжка на идеята. Те организираха благотворителна подготовка за събиране на средства за лекуването на детето.
Таксиметрови водачи също се включиха, работиха безплатно и подариха средствата за оздравяването на Ромина.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР