Възпитанието на котката, също както и възпитанието на детето, започва

...
Възпитанието на котката, също както и възпитанието на детето, започва
Коментари Харесай

Грешки при възпитанието на котката

Възпитанието на котката, също както и възпитанието на детето, стартира още от първия ден от влизането му в дома.

Едно добре възпитано коте би трябвало да има хигиенични привички, да не демонстрира непредизвикана експанзия по отношение на други животни или към хората, да не разрушава собствеността в дома, който населява и да извършва елементарни нареждания на стопаните.

За задачата то би трябвало да бъде обучавано на общуване с други живи същества и живот в домашна среда. Това е отговорност на хората, само че техни неточности постоянно водят до неприятни резултати.

Грешки при възпитанието на котката

Кои неточности на хората могат да създадат едно коте нетърпимо за домашно развъждане?

Наказание и пердах при възпитанието на котка

 Възпитанието на котката

Това е голяма неточност, тъй като котето в никакъв случай няма да разбере смисъла на наказването. Те са мощно докачливи същества и загубата на доверието и уважението им ще има неприятни последствия в взаимното съществуване;

Разбирането, че котките се научават единствено до момента в който са дребни

До края на втората си година котките към този момент имат одобрени привички. Те обаче могат да бъдат обучавани и след тази възраст. Подобно на хората, се учат до момента в който са живи.

Мантрата, че котката не предстои на дресировка

Това също не е правилно, защото котката се научава да реагира на разнообразни команди единствено в случай че има позитивен тласък.

Твърдението, че котките са си самодостатъчни

Разбирането, че котките са си самодостатъчни и могат да прекарват доста време сами, е още една неточност. Всъщност скуката е най-сериозният проблем за домашните писани. Те са изключително любопитни и дейни същества и имат потребност от нови усещания и чувства, които единствено общуването може да им даде.

Още евентуални неточности при образование на коте

 Котка

- Ако една котка има построени хигиенични привички, само че се изхожда отвън тоалетната, това не е каприз, а знак за някаква смяна, чийто корен би трябвало да бъде намерен;

- Не бива да се оставя дребното котенце да хапе и драска стопаните, тъй като по този начин се укрепва експанзията му при игра и това ще продължи и когато порасне, а огромната към този момент котка може съществено да нарани човек, който си играе с нея;

- Грешка е да се приписва на пухкавия домакински питомец човешки черти. Котката е див звяр и без значение че живее в човешки дом, нейните инстинкти са на представител на дивата природа, в дейностите си тя се управлява от тези инстинкти.

Вижте още:

- Как да отучим котката да хапе;

- Кога да вземем котка на детето.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР