Възобновява се работата по проекта за железопътен коридор “Солун-Кавала-Александруполис-Бургас-Варна-Русе“ (С-К-А-Б-В-Р).

...
Възобновява се работата по проекта за железопътен коридор “Солун-Кавала-Александруполис-Бургас-Варна-Русе“ (С-К-А-Б-В-Р).
Коментари Харесай

Ще има ли жп коридор „Солун-Кавала-Александруполис-Бургас-Варна-Русе“

Възобновява се работата по плана за железопътен кулоар “Солун-Кавала-Александруполис-Бургас-Варна-Русе “ (С-К-А-Б-В-Р).

Това стана ясно на извършена онлайн среща сред заместник-министъра на превоза и известията Божидар Костадинов и представители на гръцката страна в смесената работна група, оповестиха от Министерство на превоза и известията.

Зам.-министър Костадинов съобщи, че започват дейни дейности за реализирането на плана, който ще даде опция за възстановяване на транспортните и стопански връзки сред България и Гърция.

Той акцентира, че българската страна показва подготвеност за продължение на договарянията, защото е значимо развиването на мултимодалността сред двете страни.

По време на полемиката за възстановяване на свързаността, Божидар Костадинов означи, че във връзка с построената инфраструктура България е модернизирала и модернизира железопътни посоки от вътрешността на страната към границата с Гърция.

В рамките на срещата като съществена цел се уточни, че включените в кулоар С-К-А-Б-В-Р пристанища Бургас, Варна и Русе от българска страна, и Солун, Кавала и Александруполис от гръцка страна, е те да се трансфорат в единна логистична система.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР