Възникна напрегнат спор между държавния секретар на САЩ Антъни Блинкен

...
Възникна напрегнат спор между държавния секретар на САЩ Антъни Блинкен
Коментари Харесай

Напрегнат спор по време на срещата между Блинкен и Лавров

Възникна под напрежение спор сред държавния секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен и съветския външен министър Сергей Лавров по време на разискване на събитията в Киев от 2014 година на среща в Стокхолм, предава Bloomberg, базирайки се на неназовани очевидци на полемиката.

Събеседницитe на организацията настояват, че до този спор е довел диалога за ответните ограничения на Запада при положение на „ съветска експанзия “ в Украйна.

„ Обменът на отзиви в остра форма стартира, откакто Съединените щати и техните европейски съдружници започнаха да търсят способи, в това число вероятни наказания, да отговорят на опасността от „ съветска инвазия “ в Украйна по отношение на разполагането от президента Владимир Путин на войски покрай границата на прилежащата страна “, осведоми организацията.
свързани новини7204на 30.11.2021
Лавров подсети на Блинкен, че събитията в Киев през 2014 година са били държавен прелом, настояват източници.

„ Той също упрекна НАТО и Европейския съюз, че потискат инакомислието и заплашват Русия “, оповестява организацията.

На собствен ред ръководителят на Държавния департамент е нарекъл НАТО „ предпазен съюз “ и е декларирал, че силите, лоялни на някогашния президент на Украйна Виктор Янукович, са „ разкрили огън по мирни протестиращи в Киев и са умъртвили повече от 100 души “.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР