Възнагражденията на трейдърите на акции на Wall Street са се

...
Възнагражденията на трейдърите на акции на Wall Street са се
Коментари Харесай

Заплатите на Wall Street продължават да спадат, заедно с броя на трейдърите

Възнагражденията на трейдърите на акции на Wall Street са се намалили през предходната година, като през 2018 година са изгубили 5,6% от цената си до приблизително ниво от 398 600 $, сочат данни на щатския регулатор в Ню Йорк. Това е намаляване от междинното ѝ ниво от 422 500 $ през 2017 година, което беше най-високата стойност от Голямата криза насам.

Двигател на този спад е понижаването на средностатическите бонуси със 17%. Те са от сериозно значение за заплатите на банкерите и в някои случаи могат да образуват повече от една трета от цялото им заплащане, напомнят от Zero Hedge. Според локалния регулатор повода за този спад е волатилността на пазарите от края на предходната година.
 10-те компании с най-високи заплати в света
10-те компании с най-високи заплати в света

Средната годишна заплата на чиновниците в тях надвишава 145 хиляди $

Въпреки растежът на броя на трейдърите през последните години, секторът към момента е с съвсем 8 хиляди души по-малък, в сравнение с беше през 2007 година Повечето от новоназначените в него са свързани с дигитализацията на бранша и евентуално по-малко от тях са типични трейдъри, въпреки че липсва разбивка на данните по претовареност.

Средната заплата на банкерите в града (повечето от които са съсредоточени в Манхатън) е петкратно по-висока от междинното за стопанската система, като възлиза на 79 000 $. И тук се следи намаляване по отношение на 2007 година, като тогава междинното заплащане в бранша беше шест пъти по-високо от междинното в щата въобще.

През 2018 година броят на заетите във финансовата промишленост на щата е бил общо 201 200 души, което е повече от всеки различен щат в Съединени американски щати, само че това не е учудващо, поради обстоятелството, че тя образува 17% от неговата стопанска система. През фискалната 2018-2019 година тъкмо същият е и делът на налозите, които промишлеността заплаща - 17% от събраните данъци в Ню Йорк или общо 13,2 милиарда $. Също забавно е, че една трета от всички заети в бранша са били имигранти.
 Компаниите в Съединени американски щати, които заплащат най-високи заплати
Компаниите в Съединени американски щати, които заплащат най-високи заплати

Тези, които дават над 150 000 $ годишно

Прогнозата е обаче броят на заетите да продължи да се намалява и през 2020 година, откакто растежът на новоназначените в промишлеността при започване на тази година беше премахнат през последните месеци, защото капиталовите банки започнаха да освобождават чиновници, готвейки се за спада на стопанската система. Към септември 2019 година целият бранш беше на чист минус от 500 души, а през предходната година работещите набъбнаха с 4700 души.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР