Възнагражденията на народните представители да бъдат замразени на равнището на

...
Възнагражденията на народните представители да бъдат замразени на равнището на
Коментари Харесай

БСП не искат увеличение на депутатските заплати

Възнагражденията на народните представители да бъдат замразени на нивото на главното заплащане от последния месец на 44-то Народно заседание .

За това настоя заместник-председателят на Народното събрание и народен представител от Българска социалистическа партия Кристиан Вигенин на брифинг в Народното събрание, отдаден на направеното предложение от " Демократична България " за установяване на спомагателни хонорари на народните представители в размер до 25% от месечното заплащане.

От Българска социалистическа партия внасят следните оферти за промени в правилника за организацията и активността на Народното събрание - да отпадне към този момент признатият текст, който сега съществува в правилника на 44-то Народно събрание и да се отстрани настоящия механизъм, при който заплатите на народните представители се актуализират на всеки три месеца с растежа на междинната заплата в обществения бранш в страната.

Вигенин е на мнение, че с предлагането на алените ще бъдат поправени направените неточности от Народното събрание. Социалистите не поддържат направените през вчерашния ден оферти и Вигенин се надява оферти на Българска социалистическа партия да намерят поддръжка в Народното събрание. Ако не се одобряват предложенията на социалистите, заплатата ще се качи още в границите на мандата на 45-то Народно заседание, стана ясно от думите му.

" Ние разбираме, че тази тематика е сензитивна за обществото и за част от народните представители, само че се надяваме, че тези първи стъпки , които предлагаме са в вярната посока ", уточни Кристиан Вигенин.

Според него няма смисъл да се спекулира по текстовете, които към момента не са в действие. Ние предлагаме да се направи нужната промяна , бързо и незабавно да се прекратят всевъзможни спекулации по тематиката, сподели още Вигенин.

Припомняме, по-рано през днешния ден, министър председателят в оставка Бойко Борисов остро атакува решенията от през вчерашния ден на заплатите ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР