Възможността за участие на фолклорен състав от Виетнам в Международния

...
Възможността за участие на фолклорен състав от Виетнам в Международния
Коментари Харесай

Новият посланик на Виетнам посети Пловдив

Възможността за присъединяване на фолклорен състав от Виетнам в Международния фолклорен фестивал през лятото разискаха заместник-кметът Розалин Петков и посланикът на Виетнам в България Н. Пр. Доан Туан Лин. Негово превъзходителство е на първото си посещаване в Пловдив, откакто преди по-малко от месец е встъпил в служба и остана удивен от града.

" Пловдив е мултиетнически и мултикултурен град, който съчетава историческото завещание на римляни, траки, гърци. И до през днешния ден живеят хора с друга религиозна принадлежност, а градът ни е прочут със своята етническа приемливост “, съобщи Розалин Петков. Той срещна гостите с развиването на града през последните години и в частност в стопанската система посредством основаването на Тракия икономическа зона и богата просвета, с помощта на която Пловдив бе разгласен на Европейска столица на културата за 2019 година.

" Радвам се, че Пловдив е град, който се развива доста добре стопански и разполага с огромен капацитет и във връзка с развиването на туризма “, съобщи Н. Пр. Доан Туан Лин и показа, че ще се постарае да ускори още повече положителните взаимоотношения сред България и Виетнам. Посланик Доан Туан Лин даде обещание да се върне още веднъж в Пловдив и да посети историческите забележителности на града.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР