Възможността за стартиране на преговори за сключване на Спогодба за

...
Възможността за стартиране на преговори за сключване на Спогодба за
Коментари Харесай

България и Аржентина обсъдиха възможността за подготовка на Спогодба за социалната сигурност

Възможността за пускане на договаряния за подписване на Спогодба за обществената сигурност сред България и Аржентина разискаха на работна среща през днешния ден заместник-министърът на труда и обществената политика Надя Клисурска и пълномощният министър Даниел Коттини, който е заместник-ръководител на Посолството на Аржентина в София.

Експертите на Министерството на труда и обществената политика предложиха да бъде проведена работна група с участници от двете страни за ефикасен продан на информация и разискване на съответни въпроси за подготовката на двустранната конвенция.

По време на диалога бяха разисквани и въпросите за битката с домашното принуждение. „ Насилието над дамите е тематика със съществени провокации във всички страни, която се задълбочи по време на коронавирус пандемията “, сподели заместник-министър Надя Клисурска. Тя показа главните обществени услуги в България за поддръжка на потърпевшите от домашно принуждение. По европейските стратегии „ Развитие на човешките запаси “ и „Развитие на регионите“ са планувани средства за създаване, прехрана и образование на личния състав в нови Кризисни центрове.

Заместник-министър Клисурска подчертава върху междуинституционалното съдействие, комплексния метод на работа, използването на Координационен механизъм за поддръжка на деца, потърпевши от принуждение, както и мониторинговите механизми по Закона за равнопоставеност на дамите и мъжете.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР