Възможността на новия коронавирус 2019-nCoV да се предава от човек

...
Възможността на новия коронавирус 2019-nCoV да се предава от човек
Коментари Харесай

Коронавирусът вече се предава по-лесно от човек на човек

Възможността на новия ковид 2019-nCoV да се предава от човек на човек се е нараснала, вследствие на което епидемиологичната обстановка е минала в нов, по-сложен стадий. Това заяви на специфична конференция ръководителят на Държавния комитет по въпросите на опазването на здравето на Китайската национална република Ма Сяоуей, представен от TACC.

,,Вирусът се предаваше на хора от дивата природа и стартира да се приспособява към съществуването в човешкото тяло, след което мина към стадия, когато стартира да се предава от човек на човек ", сподели той. "Изглежда, че способността на вируса да се предава от човек на човек се е нараснала. Експертите считат, че епидемията е минала в относително сериозен и комплициран стадий'', сподели ръководителят на ведомството.

Източник на произхода на коронавирусa

Китайските епидемиолози и вирусолози към момента не са съумели да открият източника на новия ковид от вид 2019-nCoV и неговата дарба да мутира. Това заяви на конференция в Пекин Ли Бин, заместник-ръководител на Държавния комитет по опазване на здравето на Китай.

Разработват ваксина от нов тип против смъртоносния китайски вирус

,,Доколкото знаем сега, това е изцяло ново заболяване. Знанията на човечеството за него към момента са лимитирани. Все още не е ясна опцията за мутирането на това заболяване'', сподели той, представен от ''Фокус''.

,,Все още нямаме цялостни данни за развиването на епидемиологичната обстановка. Въз основа на развиването на епидемията можем непрестанно да поправяме политиките си, да подобряваме ограниченията и да вкарваме разнообразни типове превантивни и контролни ограничения ", акцентира заместник-ръководителят на Държавния комитет.

Развитие на епидемията

Една от основните разлики сред новия вид ковид 2019-nCoV е способността му да се предава от човек на човек още през инкубационния интервал. Броят на инфектираните в близко бъдеще може да се усили, сподели Ма Сяоуей, отговаряйки на въпрос на сътрудник на ТАСС.

,,Инкубационният интервал на нов вид ковид е към 10 дни. В най-краткия случай това е един ден, в най-дългия - 14 дни. По време на инкубационния интервал той към този момент може да бъде предаден [на други хора], което всъщност го отличава от SARS (Тежък изострен респираторен синдром (ТОРС)-ТАСС) “, сподели той. "Темпът на развиване на епидемията се форсира. Що се отнася до сегашния миг, опасявам се, че епидемията ще продължи за прочут интервал от време, на идващ стадий броят на болните може да нарасне ", добави ръководителят на Комитета.

В края на декември предходната година в огромния китайски град Ухан бе записано огнище на индуцирана от ковид пневмония. Сега броят на доказаните случаи в Китай доближава 2027 души, броят на смъртните случаи е 57. За още 2,7 хиляди души се подозира, че са инфектирани, случаи на болестта са регистрирани в съвсем всички райони на Китай, в това число Пекин и Шанхай.

Коронавирусът е открит към този момент и в Австралия, Виетнам, Република Корея, Малайзия, Непал, Сингапур, Съединени американски щати, Тайланд, Франция и Япония. Световната здравна организация (СЗО) призна огнището като национално изключително състояние за Китай, само че към този момент се въздържа от оповестяване на изключително състояние в международен мащаб.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР