Възможностите за увеличаване на японските инвестиции у нас бяха основна

...
Възможностите за увеличаване на японските инвестиции у нас бяха основна
Коментари Харесай

Японски външен министър посети България за пръв път от 12 години

Възможностите за увеличение на японските вложения у нас бяха съществена тематика на срещите сред премиера Бойко Борисов, външния министър Екатерина Захариева и японският ѝ сътрудник Таро Коно. Страната ни се надява японска компания за произвеждане на коли да влага в България. Това е първото посещаване на японски външен министър у нас от 12 години насам.

 © БГНЕС
Засилване на бизнес контактите и повече вложения. Такива послания се чуха в българо-японските диалози в София. Япония е предпочитан сътрудник, удостовери министър председателят Бойко Борисов. Акцентира върху интереса на България да усили износа за Япония. И върху взаимната работа в области като осведомителните технологии и машиностроенето. Според Борисов сходни срещи дават подтик и на икономическите връзки. Външният министър Екатерина Захариева пък означи, че след визитата у нас на японския министър председател Шиндзо Абе при започване на 2018 година, комерсиалният стокообмен сред България и Япония се е нараснал с 30 %.
Екатерина Захариева - вицепремиер и министър на външните работи: Разговаряхме и за чудесните благоприятни условия за японските компании, високотехнологични, за правене на бизнес в България. Вече има много огромни компании и доста се надявам да забележим в скоро време и производител на коли, освен производител на авточасти от Япония в България.
Премиерът Борисов е получил покана да посети Токио. България и Япония приготвят и взаимен бизнес конгрес през септември. Според Таро Коно има голям капацитет за развиване в икономическото съдействие и за основаване на подобаващ климат за вложения.
Таро Коно - министър на външните работи на Япония: България е наш значим сътрудник, който споделя съществени полезности и отстоява стабилността на Балканския район. Япония се нуждае от висококвалифицирани инженери, а България е мощна в тази област. Бих желал евентуални японски вложители да извърнат повече внимание на IT бранша.  © БГНЕС
След европейските си офиси в Париж и Лондон, огромна японска компания за компютърни игри взема решение да открие свое студио и тук, в Бизнес парка в София. От компанията разчитат на качествата на българските експерти.
Тацуюки Миядзаки - изпълнителен шеф на компанията: България има огромни благоприятни условия в IT бранша. Като вършим бизнес тук, чакаме да го разтеглим и в други страни от Евросъюза.
Японският външен министър освен се срещна с екипа, само че отдели и време, с цел да усети сложността на една от игрите.

В центъра на София пък Таро Коно инцидентно срещна японски туристи.
Тук е доста красиво. И вашето кисело мляко е доста е вкусно. Наистина доста красива страна, градът е необикновен. Жените също са доста красиви.
България и Япония - далечни страни, и доста близки, с богата история и общо бъдеще.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР