Възможностите за сътрудничество в областта на образованието, новите технологии и

...
Възможностите за сътрудничество в областта на образованието, новите технологии и
Коментари Харесай

Бургас се побратимява с Ню Орлиънс

Възможностите за съдействие в региона на образованието, новите технологии и стопанската система разискаха кметът на Бургас Димитър Николов и посланика на Съединени американски щати в България Н.Пр. госпожа Херо Мустафа. Това бе първата публична аудиенция на дипломат Мустафа в Бургас, оповестиха от общината.

Коментирана бе и концепцията да продължат диалозите за побратимяване на Бургас и американския град Ню Орлиънс.

Поводът за визитата на Н.Пр. Херо Мустафа в Бургас бе откриването на Американска бизнес академия за дами в Медицинския факултет на Университет " Проф. доктор Асен Златаров ". Тя е част от новата световна стратегия AWE (Академия за дами предприемачи). Създадена е от Бюрото за обучение и просвета към Държавния департамент на Съединени американски щати и има за цел да поддържа дами по целия свят, които желаят да развиват личен бизнес.

" Радвам се, че съм тук в този превъзходен град Бургас за пускане на американска бизнес академия за дами. Имам огромна вяра, че този план ще промени живота на дамите, които вземат участие в него ", съобщи посланикът. Благодаря Ви за всичко, което сте създали за този университет и този град ", се обърна към кметът Николов Н.Пр. Херо Мустафа.

" Решихме да стартира тази самодейност в Бургас поради мощния дух на Бургас и духа на предприемачеството, който считам, че живее тук в Бургас ", добави дипломатът.

" Голяма привилегия е, че тази перспективна и амбициозна академия започва точно тук, в Бургас. Има един човек, който е провинен за това, и на който би трябвало да благодарим. Това е дипломат Херо Мустафа. Без нейното присъединяване нямаше по какъв начин Бургас да се включи интензивно в тази мрежа. За да надградим тази наша упоритост, ние желаеме да заявим, че сме подготвени да аплайваме на по-голям конгрес. По този метод ще популяризираме района и града ", сподели кметът Димитър Николов. Той добави, че Община Бургас ще се включи във финансирането на бизнес плановете на участничките в академията.

Инициатор за основаването на Академията е съветникът на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп Иванка Тръмп, която му е щерка.

В България програмата се реализира със съдействието на Посолството на Съединени американски щати и Университет " Проф. доктор Асен Златаров ".

 

След извършена осведомителна акция и конкурс са определени 35 дами от Област Бургас, които в продължение на три месеца ще се образоват присъствено. Още една група девойки ще изкарат курса онлайн.

На финала, който се чака да е през януари 2021, ще бъдат финансово наградени два или три от бизнес плановете на студентите.

 

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР