Възможностите за развитие на сътрудничеството в областта на икономиката, туризма

...
Възможностите за развитие на сътрудничеството в областта на икономиката, туризма
Коментари Харесай

Караянчева към Вучич: Подкрепяме усилията ви по пътя към членство в ЕС

Възможностите за развиване на съдействието в региона на стопанската система, туризма и инфраструктурата бяха съществени тематики на срещата на ръководителя на Народното събрание Цвета Караянчева със сръбския президент Александър Вучич. Това оповестиха от пресцентъра на Народното събрание.

Туризмът е народен приоритет за България, която има за цел да се трансформира в целогодишна туристическа дестинация, акцентира на срещата ръководителят на Народното събрание. Цвета Караянчева означи, че за развиването на този бранш, както и на икономическите връзки сред двете страни, е належащо да бъде построена добра инфраструктура, която да обезпечи бърз и елементарен превоз сред двете страни.

Трябва да преглеждаме туризма освен като източник на доходи, само че и като опция за по-доброто познаване и контакти сред жителите на Сърбия и България, акцентира на срещата президентът на Сърбия Александър Вучич. Има огромно нарастване на българите, които посещават Сърбия, и до момента в който преди те бяха на дванадесето място измежду задграничните туристи, в този момент заемат четвърто място с наклонност да бъдат на трето, уточни той. С построяването на автомагистралата Белград-Ниш-Димитровград-София броят на пътуващите ще нарастне неведнъж, добави сръбският президент.

Председателят на Народното събрание изрази поддръжката на България за напъните, които Сърбия поставя по пътя й към участие в Европейски Съюз. Готови сме да споделим своя опит в синхронизирането на нашето законодателство с правото на Европейски Съюз, както и за оползотворяване на опциите, които дават европейските фондове, уточни Цвета Караянчева.

Председателят на Народното събрание напомни главния приоритет на Българското председателство – европейската вероятност на страните от Западните Балкани. Ние ще поставим старания тематиката да остане в дневния ред на Европейския съюз и по-късно. Цвета Караянчева осведоми госта, че през септември страната ни ще бъде хазаин на интерпарламентарен конгрес, отдаден на Западните Балкани, на който ще бъде предадена щафетата на идващите ротационни ръководители на Съвета на Европейски Съюз.

Президентът на Сърбия изрази признателност за поддръжката, която България оказва на страната му по пътя към пълноправно участие в Европейски Съюз. На срещата бе изразена убеденост, че стокообменът сред България и Сърбия ще продължава да се усилва.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР