Възможностите за подкрепа и финансиране на бизнеса бяха представени на

...
Възможностите за подкрепа и финансиране на бизнеса бяха представени на
Коментари Харесай

Лорер в Русе: 260 млн. лв. от Плана за възстановяване са предвидени за технологична модернизация

Възможностите за поддръжка и финансиране на бизнеса бяха показани на конференция в Русе от министъра на нововъведенията и растежа Даниел Лорер. Той заяви, че с изключение на 140 млн лева за енергийна успеваемост, са планувани и 260 млн. лева за софтуерна рационализация, които предстоят по проекта за възобновяване и резистентност през лятото. Определени са и нови критерии за финансиране на планове за построяването на индустриални зони.

" Имаме коронавирус рецесия, която завършва, последвана от инфлационна рецесия, последвана от войната в Украйна и всичко това ни задължава да работим с оптималната скорост, с цел да можем да предоставим на българската стопанска система повече средства. Едно от значимите послания към бизнеса, което имаме е, че идните вложения в индустриални зони ще се случват не там, където страната реши, че би трябвало да има индустриална зона, а там, където операторът на зоната може да показва действителен инвеститорски интерес. Това е главният аршин, по който ще бъдат финансирани планове. Държавата поема построяването на довеждащата инфраструктура до определения терен, в случай че операторът му може да се аргументира за какво това е належащо ", съобщи Лорер.

Министърът посети Русенския университет и се срещна с кмета Пенчо Милков, с който са разискали значимите тематики за Русе – летището, индустриалните зони, речния превоз. Kмeтът e cпoдeлил, чe eднa oт възмoжнocтитe зa paзвитиe нa индycтpиaлнaтa зoнa в Pyce e в ayтoмoтив ceĸтopa, ĸъдeтo ocвeн cъщecтвyвaщитe компании, имa вeчe зaявeн cepиoзeн инвecтитopcĸи интepec и oт нoви компании.

Автор: Венета Николова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР