Възможности за творчество, спорт и забавления, както и получаване на

...
Възможности за творчество, спорт и забавления, както и получаване на
Коментари Харесай

25 събития на фокуса на Русе - град на свободния дух

Възможности за творчество, спорт и занимания, както и приемане на нови познания и възприятие за общественост дават 25-те събития, включени в тазгодишната стратегия на общинската фондация " Русе - град на свободния дух ". Това оповестиха от кметството в Русе.

Новост в програмата са състезанието за новаторска еко концепция " Младежи с еко задача " и първият конкурс за коледна декорация " Запази духа на Коледа ".

За първи път в Русе ще бъде проведено и районно съревнование по скално катерене, което ще носи името на русенския планинар Иван Томов, умрял на 17 май 2019 година на слизане от четвъртия по височина връх в света - Лхотце /8545 м/, който ден преди този момент изкачи без спомагателен О2.

Възможност за изява и развиване ще получат и най-малките русенци посредством седемте плана, утвърдени по стратегия " Знание и напредък ". Обучения по роботика, финансова просветеност и родинознание са единствено част от разнообразните хрумвания, които фондацията поддържа и ще финансира.

През годината ще се състоят и трансформиралите се в традиция за града събития като Парад на ретро коли, " 3D-стрийт арт фестивал " и " Грийн рок фест ". Ще се провежда и самодейността " Празник на квартала ".

Изложбата " Миналото през днешния ден " ще покаже архитектурното благосъстояние на Русе, а най-хубавите фотографии още веднъж ще се търсят в състезанието " Моето незабравимо прекарване в Русе ".

Програмата включва още училищен конкурс за литературно творчество и публицистика " Стоян Михайловски " и конкурс за пай роман " Мостове ".

От кметството осведомят, че макар спешната конюнктура през миналата година в Русе са проведени 140 събития.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР