Възможност за по-добро професионално развитие и работна етика предоставя Ротаракт

...
Възможност за по-добро професионално развитие и работна етика предоставя Ротаракт
Коментари Харесай

Ден на професиите в Google Meet

Възможност за по-добро професионално развиване и работна нравственос дава Ротаракт България на всички младежи с националната си самодейност “Ден на специалностите: кариерен път ”. Събитието ще се организира онлайн в две елементи на 26-и март 9:30 ч. и на 9-и април от 11 часа посредством платформата Гугъл Meet.

Инициативата се реализира посредством колаборация сред 12 Ротаракт клуба в България и няколко Интеракт клубове.

Наша цел е да адресираме общият проблем, който срещат младежите, стартирайки своя кариерен път: незадоволителната осведоменост за избор на специалност. За това ние взехме решение да ги срещнем с разнообразни експерти, към този момент минали пътят, които доста младежи едвам в този момент стартират.

Ще се показват 24 професионални сфери като медицина, фармация, мениджмънт и бизнес, архитектура, право, стопанска система и финанси, актьорско майсторство и постановка, компютърни науки, публицистика, маркетинг и ПР и други Сред лектори ще са доцент доктор Ангел Марчев – Младши, който има над 20 години преподавателски опит в използването на новаторски способи на образование в УНСС,СУ,БСУ и други Той ще води панел „ Мениджмънт и бизнес “.

В зоната на маркетинг и ПР ще са Марин Агандеров, който се занимава с инфлуенс маркетинг от 6 години, Стоян Стоянов и Владимир Гешев.

Елица Стоилова пък ще опише за своя над 20 годишен опит в хотелиерството и туризма и е съосновател и шеф на безкодовата платформа Umni.bg. В сферата на актьорското майсторство и режисурата ще ни пренесат Димитър Селенски, Георги Краев и Едуард Енчев.

Участието в “Ден на специалностите: кариерен път ” е изцяло гратис и напълно онлайн, като участниците ще могат да се включат във виртуални стаи, където ще ги посрещнат лекторите. В началото на събитието на 26-и март разгласяваме и конкурс с награден фонд “Моята първа автобиография ”.

“Всеки опит или контакт с архитекти ми беше супер забавен тогава и подтикващ – взех решение да се включа, тъй като не ми изискваше никакво изпитание. Подобен допир с експерти може да бъде „ трамплин “ за бъдещето на всеки. ”, споделя своя опит от предходни издания на събитието Петя Факирчева, която сега е студент по архитектура в УАСГ.

Още една нова и предизвикателна задача, която прибавяме във формата на събитието е работилницата “Моята първа работа ”, която ще се организира на 9-и април. Водещи още веднъж ще бъдат експерти, които ще предадат потребни препоръки за кариерно консултиране, кандидатстване за работа, писане на автобиография и държание по време на изявление за работа.

За своя опит в кариерно насочване ще ни опише доцент доктор Драгомир Бояджиев, учител в УНСС, Нов български университет, СУ, създател и началник на DB INTERCONSULT. Презентация на тематика: „ Как да изпъкнем пред останалите с нашето CV? “ ще ни запознае Александър Гиновски, които в последните 3 години се занимавам с продуктовото и бъдещо бизнес развиване на платформата Enhancv. Елица Костова, кариерен съветник и създател на Voca Academy ще способства за кариерния триумф на нашите участници.

Макар първото издание на “Ден на специалностите ” да се организира присъствено през 2016 година по концепция на Ротаракт клуб Пловдив – Филипопол, пандемията с COVID-19 разрешава през последните две години събитието да придобие и по-достъпен формат онлайн. От тогава ние сме щастливи да споделим, че зад нас са към този момент четири сполучливо извършени акции напълно в интернет пространството с интерес от всички краища на страната. Да, България в действителност е цялостна с млади и амбициозни хора!

“Ден на специалностите: кариерен път ” се радва и на много сътрудници в областта на бизнеса както и дейната поддръжка на разнообразни неправителствени организации. Един от главните ни сътрудници е BusinessTest първата в България платформа за Online проби – те дават и едната премия в нашия конкурс “Моята първа автобиография ” – безвъзмезден тест за кариерно насочване. Наши сътрудници са платформата eMAG, Pleggi, EnhacedCV както и Неправителствени организации със подобен на нашия профил като Able Mentor и Career Revolution by Voca Academy.

Събитието е идеално за младежи, търсещи да усъвършенстват себе си професионално, както и за такива, на които им следва да стартират първата си работа или се затрудняват да създадат още тази крачка.

Събитието е изцяло гратис и ще се организира в Гугъл Meet.

Всеки, който желае да се включи в събитието би трябвало да направи своята регистрация на посочения линк:  https://forms.gle/t8fj8zVX9NZsCG196

Повече информация за събитието може да видите тук: https://fb.me/e/31ogBvTZn
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР