Възможно най-бързо трябва да прекратим зависимостта си от вноса на

...
Възможно най-бързо трябва да прекратим зависимостта си от вноса на
Коментари Харесай

Фон дер Лайен: Трябва възможно най-бързо да прекратим зависимостта си от руски горива

Възможно най-бързо би трябвало да прекратим зависимостта си от вноса на съветски горива и съм надълбоко уверена, че можем, съобщи през днешния ден ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, съобщи Българска телеграфна агенция.

Русия към този момент трети месец води война с Украйна и заплашва всички, които поддържат Украйна да упражни правото си на отбрана против нападателя. Войната на (руския президент Владимир) Путин слага съществени тествания пред нашия съюз. Войната разтресе енергийните пазари и демонстрира нашата взаимозависимост от вноса на изкопаеми горива, какъв брой сме уязвими да разчитаме за този импорт на Русия. Затова допустимо най-бързо би трябвало да прекратим тази взаимозависимост, добави тя.

Фон дер Лайен регистрира, че за последните месеци делът на внасяния в Европейски Съюз съветски газ е намалял с 14 на 100 до 26 %, само че и че скоростта в тази посока би трябвало да се увеличи. Трябва да пестим сила, да разнообразяваме съветската сила с импорт от източници, на които може да се има доверие, нужни са огромни вложения във възобновима сила, уточни тя.

Председателят на Европейска комисия означи, че Европейски Съюз планува два милиарда евро за създаване на инфраструктура, която ще разреши да се спре вносът на съветски нефт.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР