Възможно най-бързо трябва да прекратим зависимостта си от вноса на

...
Възможно най-бързо трябва да прекратим зависимостта си от вноса на
Коментари Харесай

Фон дер Лайен: Възможно най-бързо трябва да прекратим зависимостта си от вноса на руски горива

Възможно най-бързо би трябвало да прекратим зависимостта си от вноса на съветски горива и съм надълбоко уверена, че можем, съобщи ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

" Русия към този момент трети месец води война с Украйна и заплашва всички, които поддържат Украйна да упражни правото си на отбрана против нападателя. Войната на (руския президент Владимир) Путин слага съществени тествания пред нашия съюз. Войната разтресе енергийните пазари и демонстрира нашата взаимозависимост от вноса на изкопаеми горива, какъв брой сме уязвими да разчитаме за този импорт на Русия. Затова допустимо най-бързо би трябвало да прекратим тази взаимозависимост ", добави тя.

Фон дер Лайен регистрира, че за последните месеци делът на внасяния в Европейски Съюз съветски газ е намалял с 14 на 100 до 26%, само че и че скоростта в тази посока би трябвало да се увеличи. " Трябва да пестим сила, да разнообразяваме съветската с импорт от източници, на които може да се има доверие. Нужни са огромни вложения във възобновима сила ", уточни ръководителят на Европейска комисия.

Тя означи, че Европейски Съюз планува 2 милиарда евро за създаване на инфраструктура, която ще разреши да се спре вносът на съветски нефт.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР