Възможно ли е лятната ваканция на морето да завърши със

...
Възможно ли е лятната ваканция на морето да завърши със
Коментари Харесай

Френски туристи са заплашени със затвор, взели си пясък от плажа

Възможно ли е лятната почивка на морето да приключи със затвор? Ако сте плажували в Сардиния и сте си взели пясък за спомен, отговорът е " да ". Френски туристи за застрашени с 6 години затвор, тъй като си взели пясък за спомен.


Двойка от Франция приключи лятната си почивка в ареста, откакто в багажника им италианските управляващи намерили 40 кг. пясък и миди от хубав плаж в Сардиния.

Това, която французите не знаели, е че от 2017-а изнасянето на пясък от острова е нелегално и се санкционира с санкция до 3000 евро и до 6 години затвор.

Причината - честата процедура туристите да отнасят със себе си част от плажа като сувенир, заплашила съществуването на италианските крайбрежни линии. Всяка година в багажите на посетителите попадат по няколко тона пясък.

Джани Лапис, районна ревизия за околната среда: Наложи се да се вземат незабавни ограничения, тъй като хората не се замислят каква щета нанасят на околната среда. Важно е да опазим природата такава, каквато е и да може да я видят и идващите генерации, а не да я гледаме в шишенца в хола си.
Сардиния не е единственото място, въвело сходни забрани за туристите. За да опазят природата си, Египет и някои места в Тайланд също са забранили изнасянето на пясък, миди и корали. А, в случай че си вземете даже едно от емблематичните бели камъчета от гръцкия остров Скиатос, ви чака санкция до 1000 евро.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР