Възможно е Северна Корея да подготвя ново изстрелване на балистична

...
Възможно е Северна Корея да подготвя ново изстрелване на балистична
Коментари Харесай

Северна Корея може би готви ново изстрелване на балистична ракета

Възможно е Северна Корея да приготвя ново изстрелване на балистична ракета, предизвести Южна Корея след най-мощния нуклеарен тест на Пхенян, който твърди, че е създал атомна бомба, съобщи Франс прес.

Северна Корея извърши нов нуклеарен опит, мощен трус разклати страната

След неделния опит са засечени признаци, че КНДР приготвя ново изстрелване на балистична ракета, съобщи южнокорейското министерство на защитата. Министерството не заяви по кое време счита, че ще е тестването, само че съобщи, че евентуално то ще е с междуконтинентална балистична ракета, която ще бъде изстреляна в Тихия океан, с цел да ускори в допълнение натиска върху Съединени американски щати.

Какво замислят международните сили след севернокорейското нуклеарно тестване?

Швейцария е подготвена да посредничи за решение на севернокорейската рецесия, в това число като хазаин на договаряния на министерско ниво, съобщи президентката Дорис Лойтхард, представена от Ройтерс. Тя означи, че швейцарски военни елементи са ситуирани по демаркационната линия сред Южна и Северна Корея и че Швейцария има дълга традиция на неутрална дипломация. Китай и Съединени американски щати обаче ще би трябвало да поемат своята част от отговорността, посочи Лойтхард.

Съветът за сигурност на Организация на обединените нации се събира поради севернокорейския нуклеарен опит

Секретарят на Съвета за сигурност на Русия Николай Патрушев дойде в Сеул за руско-корейски съвещания по въпроси на сигурността, съобщи ТАСС. Той бе признат от президента на Южна Корея Мун Дже-ин, заяви пресслужбата на Съвета за сигурност на Русия.

Експлозията от новия нуклеарен опит на Северна Корея - 8 пъти по-мощна от тази в Хирошима

По-рано Съветът за сигурност на Русия заяви, че на 5 и 6 септември Патрушев ще бъде в Токио за планувани руско-японски съвещания по сигурността. Русия разкритикува реакцията на Съединени американски щати и съдружниците им на последния нуклеарен тест на Северна Корея и предизвести, че всевъзможни недомислени стъпки може да са извънредно рискови, съобщи Ройтерс.

Путин прикани света да не се поддава на страстите поради Северна Корея

" В актуалната обстановка е ясно, че всяка непохватна стъпка може да докара до детонация, политическа детонация, военна детонация, а освен до детонация от нуклеарно тестване ", сподели заместник-външният министър Сергей Рябков. " Не би трябвало да има място за ескалация. По-умните и по-силните би трябвало да проявят въздържаност ", добави той.

Русия е извънредно обезпокоена от ситуацията със Северна Корея

Русия може да бъде принудена да предприеме ответни ограничения от боен темперамент за основаване на противотежест на разгръщането на американски ракетни комплекси THAAD в Южна Корея и Япония, предизвести Рябков, представен от ТАСС.

Тръмп за следващия нуклеарен опит на Северна Корея: Пхенян ще разбере единствено от едно нещо

" Ако всичко това се развива с такива тревожни темпове, в някакъв миг евентуално ще стане неизбежно въпрос и за нашата реакция във военния смисъл на думата за основаване на някакви противотежести ", акцентира той. Рябков означи, че Русия споделя безпокойството на Китай от проектите за разполагане на ракетни комплекси THAAD в Южна Корея.

Скоро: Северна Корея ще може да нападне Съединени американски щати и Европа

Англия изследва всички вероятни способи за оказване на напън на Северна Корея след последния й нуклеарен опит, сподели говорителка на премиера Тереза Мей, като добави, че мирните дипломатически решения са за предпочитане, съобщи Ройтерс. По тематиката Тръмп: Съединени американски щати беседват със Северна Корея от 25 година, диалозите не са решението Северна Корея изстреля ракета над Япония Северна Корея дава обещание още доста " дарове " на Запада
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР