Възможно е постигане на търговско споразумение между Европейския съюз и

...
Възможно е постигане на търговско споразумение между Европейския съюз и
Коментари Харесай

ЕС се надява на търговско споразумение със САЩ до няколко седмици

Възможно е реализиране на комерсиално съглашение сред Европейския съюз и Съединени американски щати до няколко седмици, съобщи през днешния ден в Давос председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, представена от Франс прес.

Тя сподели това макар многократните закани на Вашингтон да наложи мита за европейските коли.

" Като цяло имах доста добър диалог с американския президент Доналд Тръмп ", уточни тя пред публицисти отвън формалната стратегия на Световния стопански конгрес в швейцарския ски курорт. По думите ѝ може да се чака след няколко седмици да има съглашение, което да бъде подписано от двете страни. Фон дер Лайен посочи, че документът ще включва търговията, технологиите и енергетиката.

Президентът на Съединени американски щати съобщи от своя страна в сряда, че чака да успее да реализира комерсиално съглашение с Европа, само че че договарянията по него в доста връзки са по-трудни от сделката, която е постигнал с Китай, съобщи Ройтерс.

" Ще реализираме съглашение, допускам, в противоположен случай ще би трябвало да създадем нещо друго ", уточни Тръмп пред публицисти в Давос.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР