Възможно е поскъпване на застраховката Гражданската отговорност“ заради предложения за

...
Възможно е поскъпване на застраховката Гражданската отговорност“ заради предложения за
Коментари Харесай

Ирина Абаджиева: Застраховката „Гражданската отговорност“ може да стане 600 лева

Възможно е повишаване на застраховката „ Гражданската отговорност “ поради оферти за промени в Кодекса за обезпечаване, споделят от застрахователния отрасъл.



Засегнати ще бъдат над 3 милиона консуматори. Превозвачи също ще усилят цените на услугите. Това ще рефлектира върху цените на всяка една стока. Застраховката „ Гражданската отговорност “ може да стане 600 лв., а за превозвачите - по-драстични суми. Това съобщи в BTV „ Тази заран “ Ирина Абаджиева, юрист на Съюза за стопанска самодейност. Тя посочи, че повишението ще се дължи на по-голям риск, който ще бъде заложен в законодателството.

Това, което е импортирано от Министерството на финансите, планува Българското национално бюро да заплаща автоматизирано всяка една рекламация, която идва от непознато бюро, по вреда, която не е потвърдена. Браншът желае доказателство, че е платено на повреденото лице, добави Абаджиева.

Според Министерството на финансите смяната в законодателството е нужна за влизането на България в еврозоната, само че от Съюза за стопанска самодейност не са съгласни с това изказване.

Това, което ни сме се договорили за влизане в еврозоната, е да създадем промени, с които да подсигуряваме вярното действие на системата „ Зелена карта “, добави юристът.

Ако част от водачите са без наложителната застраховка и провокират злополука, ще би трябвало да извадят сериозна сума от джобовете си, счита Владимир Тодоров

След като няколко разнообразни партии внесоха текст с едни и същи претекстове тя е безапелационна, че с тях не са водени лобистки диалози.

Това е текстът, импортиран от Националното бюро и Асоциацията на българските застрахователи. Политическите партии поддържат това, което бизнесът споделя, че е належащо, с цел да се защитят ползите на българските жители, посочи Ирина Абаджиева.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР