Възможно е откриването на фериботна линия между Бургас и турското

...
Коментари Харесай

Турция иска фериботна линия между Бургас и турското пристанище в Карасу

Възможно е откриването на фериботна линия сред Бургас и турското пристанище Карасу. Това излиза наяве от държавното решение да се образува работна група, която да изследва опциите за основаване на ро-ро линията сред България и Турция. Тя ще има и задача да организира договаряния и да прегледа предлагането на турската страна за откриването на фериботна връзка сред Бургас и Карасу. От по този начин дефинираното известия очевидно самодейността е на турската страна.

Пристанище Карасу е ситуирано на азиатския бряг на Черно море, а дистанцията сред него и българските пристанища в Бургас и Варна е към 150-180 морски благи. При ро-ро транспортите по вода (Roll on/Roll off) могат да се натоварват задачите автомобилни транспортни средства.

Предварителните разбори на турската страна демонстрират предстоящият размер на товарите да доближи 960 филмовия откъс (ремаркета) на седмица (6 визити на транспортен съд с по 80 филмовия откъс във всяка посока), или съвсем 50 хиляди на годишна база, пишат от Министерския съвет.
От Карасу до Констанца
Капацитетът на турското пристанище е 110 хиляди единици на година и може да обслужва по три Ro-Ro ферибота по едно и също време.

Наскоро имаше опит за ро-ро линия и сред Карасу и румънското пристанище Констанца. Тя беше открита на 2 февруари, като оператор на линията беше Sea Lines, фериботен оператор в Черно море. Начинанието е просъществувало единствено две седмици, преди да се спре краткотрайно, пишат задграничните медии. Обяснението е в огромната неустойчива административна тежест и непредвидени разноски. Ro-Ro корабът Vasaland пък е бил изпратен за Тунис за следващ чартър. През април компанията прави известието, че затваря и маршрута сред Карасу и Черноморск, защото е взето решението за продажба на кораба, нает от Sea Lines, и сега няма разполагаем авариен транспортен съд.
В бизнеса с фериботите
Към момента от Бургас има фериботна услуга за грузинското пристанище в Батуми. Тя се предлага от бургаското пристанище " Порт България уест " и кораба " Дружба ".
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР