Възложителите на инвестиционни намерения или упълномощени от тях лица вече

...
Възложителите на инвестиционни намерения или упълномощени от тях лица вече
Коментари Харесай

Утвърден е образец за предоставяне на данни за присъединяване към техническа инфраструктура

Възложителите на капиталови планове или упълномощени от тях лица към този момент могат да изискат с визата за планиране от съответните експлоатационни сдружения да им бъдат предоставени и изходни данни, нужни за планиране и за присъединение към мрежите на техническата инфраструктура.

За задачата със своя заповед, в осъществяване на наредбите на Закона за устройство на територията, министърът на районното развиване и благоустройството Петя Аврамова е утвърдила пример на заявление по член 140а, алинея 1 и 9 от него. Това оповестиха от Министерството на районното развиване.

Чрез образеца и приложенията към него могат да бъдат получени данни за присъединение към ВиК, електрическа, газопреносна и газоразпределителна, както и топлопреносна мрежа.

Изходните данни ще могат да се употребяват при планиране на водопроводни и канализационни отклонения за създаване на нови или съществуващи обекти в парцели, които не са водоснабдени и присъединени към съществуващата мрежа, както и за смяна на параметрите на съществуващи. Заявителите ще би трябвало да уточнят за какви потребности ще употребяват водата – питейно-битови, софтуерни или пожарни, както и планирани количества на доставяната и отвеждана вода от парцела.

При искане на информация за присъединение към електропреносната или електроразпределителната мрежа възложителите също ще би трябвало да уточнят дали обектите, за които ще е нужна електрическата енергия, са битови или не, както и типа на зареждането, нужната мощ и броя на бъдещите клиенти със независимо премерване.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР