Възложихме на международна компания да направи проверка на пътните условия

...
Възложихме на международна компания да направи проверка на пътните условия
Коментари Харесай

Експерт: Катастрофата на АМ Струма е заложник на българо-македонските отношения

Възложихме на интернационална компания да направи инспекция на пътните условия на Автомагистрала " Струма ". Това сподели Богдан Милчев от Института за пътна сигурност пред БТВ.

Истината е пленник на българо-македонските връзки, по тази причина е определен интернационален инспектор. Прокуратурата учудващо бързо желае да завърши този случай, и още от първите часове на злополуката ни се внушава, че виновността е на водача. Шофьорът не може да се отбрани, по тази причина делото ще завърши бързо, добави Милчев. По най-бърз метод ще бъдат изплатени компенсациите на роднините на починалите, и ще се получи мир в цялото общество.

Експертът е безапелационен, че делото съзнателно ще се забави прекалено много, като даде за образец делото за гибелта на пасажерите в рейса по пътя за Своге. Ако се потвърди, че пътят е проблем, българската страна би трябвало да изплати голямо обезщетение на РСМакедония, добави Милчев.

Обаче отводът на прокуратурата да изследва пътните условия, по какъв начин са въздействали те на този водач да допусне неточност, отводът на прокуратурата да проверява мантинелите, които са неправилно сложени, както гласи отчета. Документът потвърждава, че тези мантинели са били повредени от предходни произшествия, както и че са били преработени и преинсталирани погрешно след произшествия. Ако те бяха поставени вярно, щяха да задържат рейса и да трансформират траекторията му без да попада той в клопката на мантинелата.

Жертвите са не от злополуката, а в резултат на клопката на мантинелите, които вместо да предпазят рейса, са му навредили.

Има изчезнал знак, който е трябвало да осведоми водачите, че следва такава отбивка. Два месеца по-рано от Пътното ръководство са открили, че този знак го няма, и са подали сигнал. Общо над 400 знака липсват по пътищата у нас, единствено че министърът на районното развиване услужливо мълчи, а прокуратурата отхвърля да проверява всичко това, добави Милчев.

Експертът бе безапелационен, че предстоят още тежки произшествия.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР