Възложено е на Агенция Пътна инфраструктура (АПИ) да започне подготовка

...
Възложено е на Агенция Пътна инфраструктура (АПИ) да започне подготовка
Коментари Харесай

Шишков: АПИ започва подготовка на конкурси само за зимно почистване

Възложено е на Агенция " Пътна инфраструктура " (АПИ) да стартира подготовка на състезания единствено за зимно разчистване . Това сподели служебният министър на районното развиване и благоустройството арх. Иван Шишков на брифинг, на който показа своя екип и целите на ръководеното от него министерство. По думите му това е направено и те са качени на уеб страницата на АПИ. Целта е в къси периоди да се обезпечи зимното разчистване по законов метод.

Според служебния министър бившето управление на АПИ е направило опит да остави страната в неспособност да обезпечи зимното разчистване за да бъдат удължени договорите за настоящите поправки, които към този момент един път са били удължени. " Друго пояснение аз нямам ", съобщи арх. Шишков.

Проектирането и възлагането на главните поправки на пътищата също е една от главните задания като приоритет на Министерство на регионалното развитие, посочи служебният министър.Ще стартира да се работи за това да се откри законова норма и за възлагане на главните поправки, с цел да се обезпечи поддръжката на пътищата в различен порядък .

В последните дни от Министерство на регионалното развитие са създали ревизия на Автомагистрала " Хемус " . От инспекцията на строителството на 1-ви и 2-ри лот на автомагистралата е станало ясно, че по нея не се строи от последните 6-7 месеца. Друг проблем има при Автомагистрала " Струма " , където е било открито проблематичното свлачище преди тунел " Железница ". Към днешната има направен единствено абстрактен план. Тунелът най-вероятно ще бъде подготвен след месец-месец и половина, ще се търси метод да се пусне придвижването при свлачището най-малко в едната лента.

Проверени са ремонтите на тунелите " Витиня " и " Ечемишка ". " За огромните инфраструктурни обекти мога да кажа, че сме намерили мрачевина в тунела ", съобщи още Иван Шишков. Според него виновни са и от управлението на държавното сдружение " Автомагистрали " . Затова ще се желае коментар от тях в тази посока, тъй като те, като се изключи че са формален строител на Автомагистрала " Хемус " и на скоростния път Ботевград-Видин, ремонтират и тунелите.

Възможно е да бъде лимитирана скоростта в сектора Зимница - Стара Загора поради неравностите по пътя, добави още служебният министър Шишков.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР