Възкресение Христово, Великден, е най-големият празник за православните християни, наричан

...
Възкресение Христово, Великден, е най-големият празник за православните християни, наричан
Коментари Харесай

Христос Воскресе! Воистина Воскресе

Възкресение Христово, Великден, е най-големият празник за православните християни, именуван Празник на всички празници. Възкресението на Исус Христос е най-великото събитие в историята на човешкия жанр.

" Христос възкръсна от мъртвите, като със гибел гибелта потъпка и на тия, които са в гробовете, живот дарува. Христос воскресе! Воистину воскресе! ", прозвуча пасхалният тропар във всички православни храмове в среднощ.

" В Христовото Възкресение е основанието и силата на нашата религия, в него е залогът и на нашата вяра. (...) В светлото утро на славната Христова победа над гибелта отечески приветствам и поздравявам всички вас, обични духовни рожби в Родината и надалеч от родния край, и молитствам, щото насладата заради Спасовото Възкресение всеки път да съпътства вас, вашите домове и фамилии, като съгрява в сърцата ви оня мир, религия и вяра, които Богочовекът, Господ наш Иисус Христос, донесе в нашия свят със Своето божествено въчовечаване, които благовести на света със Своето обучение и които утвърди посредством осъщественото на Кръста наше възмездие и избавление ", сподели патриарх Неофит в своето патриаршеско и синодално обръщение към клира.

" Нека Светлината, изгряваща в този ден от празния гроб, огрява постоянно всички нас. Нека тя постоянно съгрява сърцата ни и просветлява мозъците ни, та водени от нея да вървим непроменяемо по стъпките Христови, следвайки завети ни от Него пример, а с това да се удостоим и с безконечния живот с Него в Царството, приготвено нам " от творение мира ". Царство на светлината, на божествената обич и всяка истина Царството, което е " истина и мир и наслада в Светаго Духа.

Поздравяваме с Христовото Възкресение всички правилни рожби на Православната ни черква, в Родината и надалеч от нея, и всесърдечно благопожелаваме на всички светлината на Възкресението и насладата от Божията победа в никакъв случай да не угасват в нашите сърца! Благодатта и мирът на Възкръсналия от мъртвите Господ наш Иисус Христос да бъдат с всички нас! ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ! ", сподели още Негово Светейшество Неофит.

" Христос Воскресе! Воистину Воскресе! " - това е нашият надвит привет за Възкресение Христовотова. Това са думите, които ще изричаме през идващите дни вместо привет. И когато споделяме " Христос воскресе! ", ние насочваме на човек благопожелание да живее постоянно.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР