Възходът на сайтовете и въведеното извънредно положение в страната доубиха

...
Възходът на сайтовете и въведеното извънредно положение в страната доубиха
Коментари Харесай

Масови фалити на вестници! Шумен и Варна останаха без местна преса, Враца май ще ги догони

Възходът на уеб страниците и въведеното изключително състояние в страната доубиха районния щемпел в страната, откри инспекция на организация BulNews.
Бързите и качествени материали на новинарските организации забиха последния патрон в грохналото хартиено тяло на локалните вестници. И преди ковид хората бяха спрели да вървят до будките, само че след създалата се рецесия мъката на вестникарския пазар стана нетърпима.
От няколко дни Шумен и Варна останаха без локална преса, а куп градове, измежду които и Враца, ги догонват с бързи темпове.
В морската столица банкрутира останалият единствен на пазара ежедневник „ Черно Море “. Изданието стартира да излиза доскоро повече от 20 години и от самото начало се конкурираше с „ Народно дело “. На процедура първо спря да излиза единият, а оня ден и вторият. Така във Варна към този момент няма нито един локален вестник.
Подобна е и обстановката във Шумен. Фалира единственият ежедневник „ Шуменска заря “, който бе на пазара от 87 години.
Тежката рецесия взе жертва и във Враца. Преди нова година банкрутира всекидневникът „ Конкурент “, който при започване на януари стана седмичник. В момента изданието агонизира и е въпрос на време изцяло да изчезне от пазара.
Вестниците, като цяло, изгубиха борбата с осведомителните организации и закономерно започнаха да банкрутират. Хората видяха преимуществото да получат бързи и качествени вести на телефона си в действително време и стопираха да вървят до павилионите за хартиените издания.
Допълнително обстановката се утежни и по линия на рекламодателите. Бизнесът стартира да получава благоприятни условия да се разпространява по атрактивен и относително наличен метод и незабавно пренасочи своя запас към електронните медии. Така вестниците остана без доходи от продажби и приходи от реклами.
В множеството градове не престават да излизат към 25 седмичника, само че това е срещу пазарната логичност и с помощта на ината на техните притежатели. Прогнозите са, че до края на годината от будките ще изчезнат над 70% от съществуващите локални вестници.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР