Въздушният удар на САЩ, нанесен вчера по сирийската провинция Идлиб,

...
Въздушният удар на САЩ, нанесен вчера по сирийската провинция Идлиб,
Коментари Харесай

Русия критикува САЩ за нанесения вчера въздушен удар в Сирия

Въздушният удар на Съединени американски щати, нанесен през вчерашния ден по сирийската провинция Идлиб, е предизвикал доста жертви и опустошения, заяви през днешния ден министерството на защитата в Москва, представено от ТАСС и Ройтерс.

Ведомството акцентира, че ударът, нанесен в регион сред обитаемоте места Маарет Мисрин и Кафер Хая, е в прорез с договореностите и заплашва примирието. Той е нанесен в зоната за деескалация и за него не са били известени авансово съветската и турската страна, акцентира министерството. То декларира, че сирийската държавна войска продължава и тази заран да съблюдава оповестеното едностранно от нея помирение в Идлиб, съобщи Българска телеграфна агенция.

Вчера Централното командване на въоръжените сили на Съединени американски щати (Сентком) заяви, че е нападнат от въздуха команден пункт на Ал Каида в Идлиб, заяви Асошиейтед прес.

Тази първа такава офанзива на Съединени американски щати в Сирия от юли насам е против сили, " виновни за закани против жители на Съединени американски щати, наши сътрудници и почтени цивилни ", се споделя в известието. " Премахването на този обект в допълнение ще понижи техните благоприятни условия да правят в бъдеще офанзиви и да дестабилизират региона ", сподели представителят на Сентком подполковник Ърл Брайн.

Базираният в Лондон Сирийски център за наблюдаване на човешките права бе съобщил преди този момент, че при ракетна офанзива против заседание на въоръжени лица в Идлиб са убити минимум 40 от тях. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР