Въздушните удари на САЩ, Франция и Великобритания са грубо нарушение

...
Въздушните удари на САЩ, Франция и Великобритания са грубо нарушение
Коментари Харесай

Путин към Макрон: Грубо погазихте правилата с ударите в Сирия

Въздушните удари на Съединени американски щати, Франция и Англия са жестоко нарушаване на интернационалното право.

Това е подчертал съветският водач Владимир Путин в телефонен диалог с френския си сътрудник Еманюел Макрон, който през днешния ден стартира тридневно посещаване в Съединени американски щати.

В известие на Кремъл се споделя, че двамата водачи са разискали Сирия и комплицираната конюнктура след ударите на Съединени американски щати и съдружниците им.

От съветска страна се акцентира, че тази акция се явява жестоко нарушение на интернационалното право, която е довела до в допълнение усложняване на процеса по политическо урегулиране на сирийската рецесия. В същия подтекст е маркирана и значимостта на провежданата от специалисти на ОЗХО задача в Сирия.

Двете страни ще продължат взаимните старания за обновяване на мирните договаряния за арабската страна.

Путин е уведомил Макрон за подхванатите от Русия стъпки за облекчение на филантропичната обстановка в Сирия.

Държавните глави на Русия и Франция са се изказали в поддръжка продължение реализацията на съглашението за иранската нуклеарна стратегия, което се явява значим фактор за гарантиране на интернационалната сигурност.

Двамата водачи също по този начин разискаха настоящи въпроси от руско-френските връзки преди визитата на Макрон в Русия през май. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР